Video : Tipsbladet
Landshold

Hjulmand hylder indskifter: Helt fantastisk

Kasper Hjulmand var meget tilfreds med Andreas Skov Olsens indhop, men ville ikke gøre noget om.

Det danske landshold sikrede sig onsdag aften deres tredje sejr på stribe i VM-kvalifikationen, da de bankede Østrig med hele fire mål på udebane.

To af målene stod unge Andreas Skov Olsen for, men Bologna-angriberen måtte starte kampen på bænken. I stedet havde Yussuf Poulsen fået en plads i startopstillingen, men efter 55 minutter blev Skov Olsen så sendt i aktion. Og det gav hurtigt pote, da han scorede få minutter senere. 

Men selvom hans indhop imponerede, fortryder landstræner Kasper Hjulmand ikke at starte med en anden.

- Det er klart, at da jeg så ham mod Moldova, og hvor vild han egentlig var lige nu, tænkte jeg at starte med ham. Men jeg ville ikke have gjort det om, fordi der bliver brugt mange kræfter i første halvleg, og Andy fik lige lidt bedre betingelser og lidt bedre plads, og det udnytter han jo. Det var en helt fantastisk præstation af Andy, at han kom ind og gjorde det, siger Kasper Hjulmand til Kanal 5 efter kampen.

Alt i alt var landstræneren meget tilfreds med præstationen i anden halvleg, hvor Danmark scorede deres fire mål på 16 minutter mellem det 58. og 74. minut.

- Jeg synes, vi spiller en helt vildt fremragende anden halvleg og skaber chancer, scorer mål, sidder på dem og spiller godt med bolden. En fremragende præstation. Vi har spillet tre kampe, og den største redning, Kasper har haft, var mod Moldova. Han har ikke nogen redninger her i Østrig eller i Israel. Det er overbevisende og stærkt, siger han.

Sejren betyder også, at Danmark er det klare tophold i deres VM-kvalifikationsgruppe. De har ni point og har fire point ned til den nærmeste forfølger, Skotland, på andenpladsen. Samtidig har Danmark en målscore på 14-0.

Til trods for det vil Kasper Hjulmand ikke sige, at kvalifikationen til VM i 2022 er i hus.

- Nej, nej, nej. Det er at foregribe begivenhederne, men det er et fantastisk udgangspunkt. Vi er jublende lykkelige over, at vi har eksekveret sådanne seks dage med tre kampe på den måde, vi gør, siger han.

Se vores karakterer til de danske spillere i aftenens kamp ved at trykke her.