Video : Tipsbladet
Superliga

SL-bundprop satser på talenter: Jo yngre, jo bedre

AC Horsens er ikke kendt for at fremelske nye talenter, men det bliver der rodet bod på nu, lyder det fra den østjyske Superliga-klub.

Bevares, sidste sommer leverede AC Horsens et imponerende salg af den unge Jeppe Kjær til Ajax, men ellers er det ikke ligefrem talentarbejdet, man er mest kendt for i Horsens.

Men det skal der rådes bod på nu, og tager man et kig på AC Horsens' kontraktspillere, så kan man i øjeblikket finde 10 ungdomsspillere.

For tiden er man i gang med at kigge på klubbens egne ungdomsrækker og tilbyde kontrakt til de spillere, man ser en fremtid i. Her er det især værd at notere, at seks af de spillere der er på kontrakt, er unge nok til at kunne spille på klubbens U17-hold.

- Det viser overordnet set, at talentmassen i den gruppe er større. Det viser også, at vi har et efterslæb, fordi AC Horsens har været væk fra det højeste niveau i nogle år fortæller klubbens sports- og talentchef, Niels Erik Søndergård, til Horsens Folkeblad.

Men det er ikke kun internt, at man kigger efter unge talentfulde spillere, der kan udvikle sig til førsteholdsspillere. Senest har man hentet Muamer Brajanac, der har en fortid i både Brøndby og FC København.

- Vi kigger også ud over kommunegrænsen og vores samarbejdsklubber. Det er klart, at vi kigger ikke over hele kloden, som FC Midtjylland nærmest gør det, men vi ser og lytter på, hvad der sker rundt omkring, siger Niels Erik Søndergård.

Og det er ikke gået ubemærket hen, at Horsens er begyndt at lægge mere arbejde i deres ungdomshold. Op til denne sæson fik klubben adgang til de ligaer og rækker på ungdomsniveau, fordi de har investeret i genetableringen af talentarbejdet.