Video : Tipsbladet
Superliga

ACH risikerer at blive udelukket fra Superligaen

AC Horsens opfylder ikke nyt stadionkrav og risikerer ikke at få licens til Superligaen i næste sæson.

Alle, der ønsker at spille i Superligaen, skal ansøge om licens dertil. Det har samtlige 12 nuværende ligaklubber gjort forud for næste sæson, men AC Horsens risikerer, at klubben ikke bliver tildelt sin licens, skriver Horsens Folkeblad.

Det skyldes, at der til næste sæson indføres et nyt krav til sponsorloungerne på Superliga-stadionerne. Der skal være plads til mindst 300 siddende gæster med udsigt over banen, lyder kravet. Og det lever Horsens i øjeblikket ikke op til.

Den såkaldte Superliga-manual, som er den, der beskriver de krav, klubberne skal leve op til, opererer med A-krav, B-krav og C-krav. Det er først, når noget bliver et A-krav, at det kan koster Superliga-licensen. Og det bliver de 300 VIP-gæster altså i næste sæson.

A-krav skal opfyldes og kan ikke dispenseres fra. I AC Horsens regner administrerende direktør Kristian Nielsen dog med, at det lykkes at finde en løsning.

- Nej, det er jeg ikke (bange for, at kravet kan koste klubben sin licens, red.). Jeg kan ikke sige mere om det. Det er op til licensudvalget at vurdere vores ansøgning og forslag til at løse det, siger han til Horsens Folkeblad.

Spørgsmålet er så, om det overhovedet bliver aktuelt med en Superliga-licens til AC Horsens i næste sæson. Holdet ligger på 12. pladsen og har 12 point op til redning.

Horsens er langt fra den første klub, der bøvler med at leve op til Superliga-kravene. For et år siden var det Lyngby Boldklub, der dog som bekendt lykkedes med at beholde sin plads. 

Læs mere om klubbens kvaler her.