Video : Tipsbladet
Superliga

SL-spørgsmål: Finder vi den første nedrykker nu?

Der er flere ting at holde øje med i den kommende Superliga-runde. Vi ser nærmere på tre af dem.

Med otte runder tilbage af denne sæson begynder det at snerpe til. Både i toppen og bunden.

Den kommende Superliga-runde byder på flere vigtige kampe med meget på spil og muligheden for at få besvaret nogle centrale spørgsmål.

Her er tre af dem.

Finder vi den første nedrykker?
Matematikerne derude vil selvfølgelig sige nej og teoretisk set have ret. Men i praksis kan 25. runde sagtens være den sidste, hvor alle 12 hold har en nogenlunde realistisk chance for at overleve.

Spillere og træner i AC Horsens holder hårdnakket fast i, at de stadig tror på chancen, men de har 12 point op til redning. Taber holdet til Lyngby BK, som vel at mærke ligger lige over i tabellen, synes løbet kørt.

Hvis også Vejle Boldklub og SønderjyskE lige over stregen får point, er der vist ikke så meget at rafle om længere. Så vil Horsens have 13-15 point op til redning og kun syv kampe til at hente det.

Slår FC Midtjylland et hul i guldkampen?
De seneste runder har svinget fordelen i mesterskabskampen over i favnen på FC Midtjylland, der fører med fire point ned til Brøndby IF og otte ned til FC København. Det lille hul kan blive et stort et.

FC Midtjylland møder selv Randers FC mandag aften og kan udvide stimen til fire runder i træk med sejre. Begge hold spiller pokalsemifinale torsdag aften.

Brøndby møder søndag aften AGF, der ligeledes har spillet pokalsemifinale torsdag. Taber førstnævnte point, mens FCM vinder dagen efter, begynder det at ligne endnu et midtjysk mesterskab.

Kan AGF-spillerne stå på benene?
Mange klubber lider under, at vinterpausen var kort, og at de skal spille mange kampe på kort tid. Få er dog hårdere ramt end AGF i øjeblikket.

Foruden de almindelige Superliga-kampe spiller holdet som nævnt stadig med i pokalturneringen. Derudover er truppen ramt af mandefald: I pokalreturen mod Randers sidder syv man ude.

Det har måske også en lille betydning, at det går dårligt for AGF i øjeblikket. Man får bare ikke mere energi af at gå skuffet fra banen hele tiden.