Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: Brøndby - AGF

Der venter endnu et topopgør, der kan få stor betydning for begge hold. Et nederlag kan koste dyrt i tabellen.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: Brøndby Stadion, Brøndby
Dommer: Jens Grabski Maae
På TV: 3+
Hashtag: #bifagf #sldk

Holdnyt:
Brøndby IF:
Det er ved at snerpe til i toppen af Superligaen. Brøndby IF har på få kampe sat sit forspring over styr og er nu fire point efter FC Midtjylland. De to seneste runder har budt på nederlag til netop FCM og FC København. Runden før det, den sidste i grundspillet, var 1-1-kampen mod AGF.

Derfor er det vigtigt for Brøndby at holde trit med eller ligefrem hale ind på FC Midtjylland i den kommende runde – og samtidig holde FCK og AGF bag sig. Der er trods alt kun fire og syv point ned. Det gøres bedst med en sejr.

Morten Frendrup havde egentlig karantæne til AGF-kampen, efter han fik en advarsel i seneste rundes derby, men Fodboldens Disciplinærinstans annullerede det gule kort. Og dermed karantænen.

Blas Riveros er fortsat ude, og det samme er Lasse Vigen, der er blevet småskadet. Til gengæld kan Rezan Corlu få comeback efter at have været fraværende i længere tid.

AGF:
Det er en hård tid for AGF. Holdet har ikke vundet i de seneste syv forsøg, skaderne hober sig op, og kampene kommer som skidt fra en spædekalv. Spillerne har kun tre dage til at restituere efter pokalsemifinalen mod Randers FC.

AGF er gledet ud af medaljeplaceringerne og risikerer nu at blive indhentet bagfra af FC Nordsjælland. Kun tre point adskiller de to hold. Omvendt møder FCN i denne runde FCK, som ligger lige foran AGF, så århusianerne skal måske ikke håbe for meget på, at FCN taber.

I sidste ende skal de selvfølgelig mest håbe på, at de selv vinder. Det bliver dog formentlig uden flere normale startere. I torsdags mod Randers sad følgende spillere ude: Frederik Tingager, Mathias Jørgensen, Søren Tengstedt, Daniel Arzani, Nicolai Poulsen, Zach Duncan og Niklas Backman.

Backman fik dog comeback i seneste Superliga-runde og blev givetvis bare sparet i pokalkampen. Derudover var Kamil Grabara og Bubacarr Sanneh tilbage fra sygdom, og også Søren Tengstedt og Nicolai Poulsen er blevet klar til opgøret mod Brøndby.

Karantæne:
Brøndby IF: Ingen
AGF: Benjamin Hvidt

Bud på startopstillinger:
Brøndby IF (3-5-2): Schwäbe – Hermannsson, Maxsø, Jung – Mensah, Frendrup, Lindstrøm, Radosevic, Bjur – Hedlund, Uhre

AGF (4-3-3): Grabara – Diks, Hausner, Juelsgård, Højer – Olsen, Poulsen, Blume – Links, Mortensen, Thorsteinsson

Profilen:
Jesper Lindstrøm har haft svært ved at genfinde samme mål- og oplægsform, som han viste i efteråret. I de seneste otte runder har han ikke scoret, men dog lagt op til fire af holdkammeraternes mål. Er tiden inde til hans anden scoring i 2021?

Vidste du, at..:
Brøndby og AGF har mødt hinanden 102 gange i Danmarksturneringen, og det er førstnævnte, der har en klar historisk overhånd. Brøndby har vundet 54 kampe mod AGF’s 28. De sidste 20 er endt uden vinder.

Dom:
Der er flere ting, der taler for en hjemmesejr. Dels er Brøndby trods alt ikke i samme krise som AGF, dels har holdet haft god tid til at restituere, dels har det ikke så mange skader.

Derfor tror vi da også på, at de blågule vinder søndagens traditionsopgør med 2-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: