Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: AGF - FC København

Der er direkte duel om tredjepladsen og en billet til Europa søndag aften.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 20.00
Spillested: Ceres Park, Århus
Dommer: Morten Krogh
På TV: 3+
Hashtag: #agffck #sldk

Holdnyt:
AGF:
Optakten til FCK’s besøg kunne ikke have været meget bedre. AGF slog lokalrivalerne Randers FC for første gang i 18 forsøg, stoppede samtidig en stime af otte kampe uden sejr, og tilskuerne var tilbage på Ceres Park. Det var lige, hvad AGF trængte til.

De tre point betyder samtidig, at holdet overhalede FC København i tabellen. AGF og FCK er nu a point, og på grund af en bedre målscore er AGF foran. Dette er altså et vigtigt opgør i kampen om den sidste medaljeplads.

AGF er stadig relativt hårdt ramt af afbud. I torsdagkampen mod Randers udgik Alex Gersbach med en skade, men Casper Højer vender tilbage fra karantæne, så skaden er mest ærgerlig for Gersbach selv.

Til gengæld fik topscorer Patrick Mortensen en advarsel og afsoner dermed karantæne. Derudover sidder Frederik Tingager, Mathias Jørgensen, Daniel Arzani og Niklas Backman over.

Zach Duncan er dog udtaget, så han kan få comeback.

FC København:
Lige så god som AGF’s seneste kampoplevelse var, lige dårlig var FC Københavns. Holdet kunne have holdt drømmen om mesterskabet i live med en sejr, men fik i stedet bank af FC Midtjylland. Kampen endte 4-1 og slukkede FCK's håb om guld.

Der er altså stadig en hel del at arbejde med for cheftræner Jess Thorups og co. Det begyndte ellers at ligne noget efter sejrene over Randers og Brøndby, men FCK har kun fået ét point ud af kampene mod FC Nordsjælland og FC Midtjylland i de to seneste runder. Derfor har holdet brug for at komme tilbage på sporet.

Thorup må stadig se bort fra Nicolai Boilesen, der fik tre kampes karantæne for sin udvisning mod FCN. Til gengæld var anfører Zeca, som sad ude i dét opgør, tilbage i startopstillingen torsdag aften.

Her udgik til gengæld Rasmus Falk med en skade, men er med i truppen til AGF-kampen. Bryan Oviedo og Andreas Bjelland er ikke med. 

Karantæne:
AGF: Patrick Mortensen
FC København: Nicolai Boilesen

Bud på startopstillinger:
AGF (4-3-3): Grabara – Diks, Hausner, Juelsgård, Højer – Olsen, Poulsen, Blume – Grønbæk, Ammitzbøll, Thorsteinsson

FC København (4-2-3-1): Grytebust – Ankersen, ”Zanka”, Nelsson, Kristiansen – Zeca, Lerager – Daramy, Wind, Falk – Wilczek

Profilen:
Alexander Ammitzbøll er blevet spist af med ni korte indhop i foråret, men torsdag aften fik han endelig noget ud at juble over. Han sparkede 2-0-målet stensikkert ind og afgjorde kampen i overtiden. Et veltimet boost for angriberen, der meget vel kan afløse karantæneramte Patrick Mortensen.

Vidste du, at..:
Det er over fem år, siden et opgør mellem AGF og FCK er endt målløst. Siden har de to hold mødt hinanden 16 gange.

Dom:
Udfaldet af denne kamp får stor betydning for, hvor bronzen – og dermed en plads i europæisk fodbold – lander efter sæsonen. Nummer fire skal nemlig møde nummer syv om i en Europa-playoffkamp.

AGF kommer med et stort rygstød, mens det modsatte gør sig gældende for FCK. Til gengæld var AGF svagt kørende op til sejren over Randers og kan bestemt drilles. Buddet herfra er uafgjort 1-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: