Video : Tipsbladet
EM

Nyt håb for landsholdsboblere: EM-trupper udvides

Der bliver sandsynligvis plads til tre yderligere spillere på landsholdene til sommerens EM.

Normalt er der plads til 23 spillere i en trup til EM, men det ser nu ud til at blive lavet om til den kommende slutrunde til sommer. Her lader det nu til, at det europæiske fodboldforbund, UEFA, vil tillade 26 mand i trupperne.

Det skriver engelske The Times.

De tre ekstra folk på mandskaberne kommer som reaktion på det pres, som spillerne er ramt af som følge af Covid 19-pandemien. Det er blandt andet haft betydning for kampprogrammet, som har været meget tætpakket i denne sæson.

Med de tre ekstra spillere er der derfor yderligere håb for de spillere, som befinder sig lige i periferien af den EM-trup, som Kasper Hjulmand skal sætte sammen forud for turneringen, som blandt andet skal spilles på dansk grund.

Det kan eksempelvis være med en ekstra midterforsvarer, hvor det lige nu ser ud til at blive Joachim Andersen, Simon Kjær, Jannik Vestergaard og Andreas Christensen. Men med tre pladser mere, så kan der også være en åbning for de øvrige danske midterforsvarere, som gør det godt for tiden.

Her kan man nævne spillere som Erik Sviatchenko, Victor Nelsson, Alexander Scholz og Andreas Maxsø blandt mange andre, som nu måske kan få sig en af yderpladserne.

Det er endnu ikke blevet bekræftet af UEFA selv, at man vil udvide trupperne til EM. Hvis det stadig bliver ved 23 spillere, så er der her et bud på, hvordan holdet kommer til at se ud.