Video : Tipsbladet
Superliga

Brøndby-afbrændere kan sende guldet til FCM

Brøndby IF har haft stor effektivitet i afslutningsspillet i denne sæson, men lige præcis i de tre hidtidige kampe mod FC Midtjylland har effektiviteten manglet.

FC Midtjylland har vundet alle tre kampe mod Brøndby IF i denne sæson, og med fire points forspring til FCM er det tydeligt, hvor meget de ni point fra tre etmåls-sejre betyder for FC Midtjyllands nuværende førsteplads.

- Det er flot arbejde af "CV" og Niels Frederiksen, og det er flot af de mange unge spillere, at de har fået det til at klikke, nok også hurtigere end de selv havde forventet, sagde FC Midtjyllands administrerende direktør Claus Steinlein til tipsbladet.dk tidligere på ugen.

Men i de indbyrdes kampe har FC Midtjylland altså haft overtaget i denne sæson, og præcist hvor tæt kampene egentlig har været, og hvor lidt held Brøndby IF har haft med sig, ses også i dataene fra de tre kampe.

Kampene

24. oktober 2020 (6. runde)
Brøndby IF-FC Midtjylland 2-3 (1-0)
1-0 16' Andreas Bruus
2-0 51' Jesper Lindstrøm
2-1 62' Anders Dreyer
2-2 73' Pione Sisto
2-3 '94 Selvmål

Boldbesiddelse: 43,5-56,5
xG: 1,7-0,9

28. februar 2021 (18. runde)
FC Midtjylland-Brøndby IF 1-0 (0-0)
1-0 65' Gustav Isaksen

Boldbesiddelse: 52-48
xG: 0,8-2,3

5. april 2021 (23. runde)
FC Midtjylland-Brøndby IF 1-0 (0-0)
1-0 19' Sory Kaba

Boldbesiddelse: 50-50
xG: 1,5-1,2

Ufortjent
Som man kan se på opgørelserne over Expected Goals, xG, har Brøndby ikke spillet til nul point i tre kampe.

Opgørelsen over Expected Goals, som er en analyse af kampenes chancer (i dette tilfælde OPTA's via Superliga.dk) og sandsynligheden for, at de ville føre til en scoring, er i Brøndbys favør.

Det samme er chancefordelingen, marginalt, og ikke mindst forløbene af kampene, når man husker tilbage på dem.

(Dataene stammer fra Statsbomb via statistikmediet FBref.com)

Brøndby sad på FC Midtjylland i klubbernes første opgør i oktober, hvor FCM's spillere så ud til at have rigeligt i de Champions League-kampe, både dem man havde spillet og havde udsigt til i ugerne efter.

Men med et flot og heldigt comeback vendte FCM 0-2 til 3-2 i den sidste halve time, og det skulle ikke være den eneste gang.

Også i kampen i februar i Herning var Brøndby bedst over 90 minutter, og denne gang var den reelle spilovervægt på mange måder endnu større end i første kamp, hvor Brøndby nåede at komme foran 2-0.

Brøndby sled og slæbte mod et FC Midtjylland-hold, der var nede i en bølgedal og ikke skabte ret meget, men en skidt returbold fra Marvin Schwäbe på et Evander-langskud faldt for fødderne af Gustav Isaksen, og så vandt FCM nok en gang.

Tredje kamp var lige og bød på et tidligt FC Midtjylland-mål af Sory Kaba efter et frisparksindlæg, og så brændte Brøndby flere store chancer, der minimum skulle have givet Brøndby et point, inklusiv et skud på overliggeren af Andreas Maxsø et kvarter før tid og en bred Sigurd Rosted-inderside på overliggeren med 15 sekunder tilbage af de fem minutters tillægstid.

Spillernes statistik
I den individuelle statistik kan man se, at ellers så målfarlige Mikael Uhre og Jesper Lindstrøm kun har scoret et mål på 12 afslutninger, hvilket er langt fra den træfsikkerhed, de ellers har udvist i sæsonen, for Lindstrøms vedkommende i efteråret og Uhre i foråret.

(Dataene stammer fra Statsbomb via statistikmediet FBref.com)

Hos FC Midtjylland er det usædvanligt, at Sory Kaba ikke er kommet til flere afslutninger i kampene mod Brøndby – han er en af de spillere i Superligaen, der afslutter mest og rammer målet oftest set i forhold til spilletid.

(Dataene stammer fra Statsbomb via statistikmediet FBref.com)