Video : Tipsbladet
Generelle

Pokal-optakt: Randers FC - SønderjyskE

Pokalfinalen står mellem Randers FC og SønderjyskE. Vinderen vil foruden æren og pokalen være sikret deltagelse i et europæisk gruppespil i næste sæson.

Kampfakta:
Kampstart: Torsdag klokken 15.00
Spillested: Ceres Park, Aarhus 
Dommer: Morten Krogh
TV: DR1 
Hashtag: #rfcsje #sydbankpokalen

Holdnyt:
Randers FC:
I 2006 strøg Randers FC til tops i pokalturneringen. 15 år senere er chancen der for en ny triumf. Det var den sådan set allerede i 2013, men dengang tabte Randers til Esbjerg.

Kronjyderne har haft en fremragende sæson, som først kastede en placering i mesterskabsspillet af sig og nu kulminerer med en pokalfinale. Qua pladsen i top seks har Randers FC på intet tidspunkt skulle bekymre sig om nedrykning - de har, sat lidt på spidsen, kunnet koncentrere sig fuldt ud om pokalfinalen siden 15. april, hvor billetterne kom i hus.

Det er da heller ikke imponerende, hvad Randers FC har præseteret siden. Fem kampe har kastet tre nederlag, en enkelt uafgjort og én sejr af sig. 

Randers FC har på vejen til finalen ekspederet FC Sydvest, Aarhus Fremad, Holstebro BK, Vejle Boldklub og AGF ud af turneringen. 

Randers har ingen i karantæne i finalen, men cheftræner Thomas Thomasberg må fortsat undvære angriberen Alhaji Kamara, der ikke har været i kamp den seneste måned.

SønderjyskE:
For et år siden havde SønderjyskE aldrig vundet en titel i klubbens historie. Nu står sønderjyderne med mulighed for at blive pokalmestre for andet år i træk.

Ja, pokalturneringen har været god ved SønderjyskE, men Glen Riddersholm og co. har i høj grad også prioriteret en turnering, mange klubber bruger til at lufte reserverne. Det tjener SønderjyskE stor ære.

Da SønderjyskE bookede finalebilletterne den 15. april med en imponerende 3-1-sejr over FC Midtjylland, så det sort ud for klubben, der var i nedrykningsfare i Superligaen. Semifinale-sejren blev imidlertid noget af et vendepunkt. Nu har SønderjyskE sikret eksistensen i landets bedste række, og de lyseblå møder op til finalen med fire sejre i de seneste seks kampe. Det eneste nederlag i de seks kampe led holdet i søndags mod Vejle, og her stillede SønderjyskE med et meget reservespækket hold.

De forsvarende pokalvindere har foruden FC Midtjylland slået Skive IK, Lyngby Boldklub og Fremad Amager ud af turneringen.

SønderjyskE var i sidste uge ramt af coronavirus i klubben, og det betød, at Philipp Schmiedl, Mads Winther og Jannick Liburd ikke kunne være med mod Vejle. Op til pokalfinalen er der registreret endnu et positivt tilfælde - SønderjyskE oplyser dog ikke, hvem der er tale om, men det forlyder, at det er Rasmus Vinderslev. 

Karantæner:
Randers FC: Ingen
SønderjyskE: Ingen

Bud på startopstillinger:
Randers FC (4-4-2): Carlgren - Kopplin, Piesinger, Marxen, Bundgaard - Kehinde, Lauenborg, Hammershøy-Mistrati, Greve - Egho, Mileusnic

SønderjyskE (3-4-3): Flø - Kanstrup, Gartenmann, Banggaard - Holm, Albæk, Ekani, Dal Hende - Hassan, Jacobsen, Wright

Profilen:
Anders K. Jacobsen blev den store helt for SønderjyskE i sidste års finale, og angriberen blev sparet i søndags mod Vejle, så han kan være helt klar kristi himmelfartsdag. "AK" har ikke scoret et eneste mål i pokalturneringen i denne sæson - det er hurtigt glemt, hvis fynboen slår sig løs i finalen.

Vidste du, at...:
Der er meget mere end æren og en stor pokal på spil i torsdagens finale. Den kommende pokalmester er nemlig sikret et europæisk eventyr og minimum 30-45 millioner kroner. Pokalvinderen indtræder i næste sæson i playoff-runden i Europa League, og går det godt i de to kampe, er gruppespillet i den næstfineste klubturnering i hus. Går det ikke så godt, ryger den danske pokalvinder direkte i gruppespillet i Conference League. Torsdagens pokalvinder vil med andre ord være sikret deltagelse i et europæisk gruppespil. Det er aldrig sket før for hverken Randers FC eller SønderjyskE.

Dom:
Det er svært at udpege en favorit i pokalfinalen. Det er to af de traditionelle midterhold i Superligaen, der tørner sammen, og for begge klubber vil det være kæmpe stort at vinde en titel og kvalificere sig til et europæisk gruppespil. Det vil helt sikkert også betyde, at der er nerver på hos begge mandskaber.

Randers FC har været bedre end SønderjyskE i denne sæson, men det kan de næppe bruge til så meget, når det går løs torsdag i Aarhus. Lige så vel som det formentlig heller ikke får den store betydning, at SønderjyskE har præsteret bedre end Randers i de seneste kampe.

Vi gætter på, at der står 1-1 efter de 90 minutter, og i den forlængede spilletid snupper Randers FC en 2-1-sejr.