Video : Tipsbladet
Superliga

Rundens Hold i Superligaen - 29. runde

Tipsbladet.dk er klar med Rundens Hold i Superligaen.

Det var naturligvis guldkampen mellem Brøndby IF og FC Midtjylland, der løb med opmærksomheden i 29. runde, og her lykkedes det de blå-gule at sikre en sand gyserafslutning på sæsonen, da det blev til en 3-1-sejr.

Det blev samtidig runden, hvor Lyngby Boldklub rykkede ud af landets bedste række. Det skete, fordi De Kongeblå tabte til AC Horsens, og både Vejle Boldklub og OB vandt. Endelig sikrede AGF sig en sejr over rivalerne fra Randers FC, mens FC København og FC Nordsjælland delte i mandagskampen. 

Vi har set nærmere på de bedste individuelle præstationer.

Her følger Rundens Hold i Superligaen for 29. spillerunde - sat op i en 4-4-2-opstilling:

Målmand: Peter Vindahl Jensen, FC Nordsjælland (5)
Peter Vindahl Jensen stod en fremragende kamp mandag aften, selv om han indkasserede to mål. U21-landsholdsmålmanden diskede op med en række store redninger mod FC København, og klarest i erindringen står den sublime fodparade på Rasmus Falks afslutning helt tæt under mål. Vindahl var også leveringsdygtig i præcise udspark og sikkert spil med fødderne. 

Højre back: Kevin Diks, AGF (4)
Hollænderen er i forrygende form i øjeblikket, og man forstår godt, at alle i Aarhus krydser fingre for, at Kevin Diks tager en sæson mere i AGF. Mod Randers FC blev han matchvinder, og han var desuden den spiller i 29, runde, der formåede at skabe flest målchancer. Klassespiller.

Central forsvarer: Mathias Nielsen, Randers FC (1)
Man lagde måske ikke så meget mærke til Mathias Nielsen i lokalopgøret mod AGF, men Randers-spilleren gjorde det godt i defensiven. Han kom i vejen for mange AGF-angreb og gjorde ikke tingene sværere, end de var. Fik vist sig godt frem før torsdagens pokalfinale. 

Central forsvarer: Sebastian Hausner, AGF (4)
AGF holdt buret rent mod Randers FC, og Sebastian Hausner gik forrest med en god præstation i det centrale forsvar. Hausner var uhyre stærk i duellerne, og han var aldrig rigtig i problemer. 

Venstre back: Kevin Mensah, Brøndby IF (3)
Har Kevin Mensah leveret en bedre præstation for Brøndby, end han gjorde mod FC Midtjylland? Formentlig ikke. Den tidligere angriber imponerede stort i guldkampen, hvor han viste tænder både offensivt og defensivt. Var tæt på at komme på måltavlen, men stolpen stod i vejen for Mensahs ellers fine afslutning i første halvleg. Heldigvis for Brøndby var Mikael Uhre hurtigst over riposten og scorede. 

Højre midtbane: Jacob Buus, AC Horsens (2)
Jacob Buus lignede en mand, der ikke gider spille 1. division, da han og AC Horsens mødte Lyngby Boldklub. Det tidligere OB-talent var flyvende i målfesten, hvor han bidrog med to scoringer - målet til 3-0 var en sand perle. Buus havde også styr på sine defensive pligter.

Central midtbane: Jesper Lindstrøm, Brøndby IF (12)
Brøndby-darlingen leverede atter varen, og man måtte igen konstatere, at Jesper Lindstrøm bestemt ikke ligner en mand, der er hæmmet en den skade, han bærer rundt på. Lindstrøm tog kontrollen på midtbanen, og han arbejdede stenhårdt. Cementerede sin position som Superligaens assistkonge med et oplæg til Simon Hedlund. 

Central midtbane: Aron Elis Thrandarson, OB (3)
Det er ikke, fordi det er blevet ret meget bedre i OB, efter at Michael Hemmingsen tog over, men der er i hvert fald én spiller, der har nydt godt af trænerbyttet, og det er Aron Elis Thrandarson. Islændingen er vokset af tilliden, og han var atter velspillende, da OB besejrede AaB i fredagskampen. Thrandarson fyldte meget på midtbanen og vandt sine dueller. 

Venstre midtbane: Jens Stage, FC København (3)
Jens Stage sprudler for tiden, og han fortsatte de fine takter mod FC Nordsjælland, hvor han blev dobbelt målscorer. Med lidt mere skarphed kunne det sågar være blevet til et hattrick fra den tidligere AGF'er. Jens Stage løb solen sort i Farum, og hans mange dybe løb var en stor mundfuld for FC Nordsjællands defensiv. 

Angriber: Allan Sousa, Vejle Boldklub (6)
Brasilianeren blev den store helt i Nørreskoven, da Vejle Boldklub sikrede sig en sæson mere i Superligaen med en 4-2-sejr over SønderjyskE. Allan Sousa er den store offensive trussel på Vejle-mandskabet, og søndag blev det til to mål og en assist fra brasilianeren. Det vil være et stort tab for Vejle, hvis man smutter i sommerens transfervindue.

Angriber: Kamaldeen Sulemana, FC Nordsjælland (6)
Ajax-direktør Marc Overmars var til stede i Farum mandag aften for at se nærmere på Kamaldeen Sulemana. Han er formentlig klar til at hive checkhæftet op af lommen. Kamaldeen storspillede foran Ajax-bossen og scorede et flot mål. Han kan nok godt bestille flyttekasser.

I parentes bemærket er antallet af gange, som spilleren er blevet udvalgt til Rundens Hold i denne sæson.