Video : Tipsbladet
Superliga

Rykker op med både SIF og Viborg: Speciel følelse

Mandag rykkede både Viborg FF og Silkeborg IF op i Superligaen, da Esbjerg tabte. Dermed kunne Patrik Gunnarsson fejre to oprykninger.

Både Viborg FF og Silkeborg IF så med, da Esbjerg fB mødte FC Fredericia mandag aften, og i begge lejre var der jubel, da opgøret blev fløjtet af. 

For Esbjerg tabte, og dermed er begge klubber fra den kommende sæson tilbage i dansk fodbolds bedste række.

Ingen har nok jublet mere end Silkeborgs målmand Patrik Gunnarsson.

For ikke nok med, at han er rykket op med sin nuværende klub Silkeborg IF, er han også rykket op med Viborg FF, som han spillede for i efteråret.

- Det var en rigtig god følelse at rykke op med Silkeborg. Vi havde en god føring på Esbjerg til sidst, men det var stadig godt at se, at det lykkedes. Alle var glade, der var rigtig god stemning, siger Patrik Gunnarsson om sin første oprykning.

Om sin anden med Viborg siger han:

- Det var dejligt at se Viborg rykke op, for jeg hjalp jo dem i efteråret. Det har været specielt at spille for de to klubber, der er rykket op. Det er en stor bedrift.

Målmanden, 20 år, har været en af de vigtigste tilføjelser til Silkeborg-holdet de senere år, for først da islændingen kom i målet i dette forår, kom der styr på defensiven i SIF, og midtjyderne har hentet 40 af 42 mulige point med Gunnarsson i kassen. Der er bare gået to mål ind på islændingen i dette forår.

- Da jeg kom hertil, sagde jeg, at jeg ville ændre på de mange mål imod. Vi skulle lukke så få ind som muligt. Det har hjulpet, at vi har fået Salquist ind i forsvaret, men det har været hele holdet, der har skabt et defensivt solidt fundament. Jeg har spillet 12 kampe og har lukket to mål ind. Det er meget bedre, end jeg turde håbe på. Det har bare klikket, siger han.

Nu skal sæsonen spilles til ende, for trods oprykningen er der meget at spille for til sidst. Allerede onsdag gæster SIF Viborg, og med bare fire runder igen af sæsonen kan Patrik Gunnarsson kigge tilbage på en sæson, hvor han personligt er ubesejret. Han tabte ikke med Viborg, og han har ikke tabt med Silkeborg.

- Det er jo skørt at tænke på - nu er der bare fire kampe tilbage. Det ville være fantastisk at gå ubesejret gennem sæsonen, for alle kampe er svære i den her række, og med hver kamp kommer et nederlag tættere på, siger den 20-årige, der også jagter førstepladsen i rækken og dermed det trofæ, der uddeles til vinderen af 1. division:

- Det er det, jeg personligt ønsker. Jeg vil gerne tage topplaceringen fra Viborg. Det ville være fedt. Det vigtigste var at rykke op, men vi ønsker at slutte sæsonen godt af og vil gerne vinde rækken, siger han.

Den islandske målmand er blevet lejet af SIF i engelske Brentford, og selv om han i udgangspunktet skal retur til London-klubben denne sommer, er det ikke udelukket, at han kommer retur til Danmark og SIF.

- Det er bestemt en mulighed. Der er en mulighed for at blive i Silkeborg lidt længere og spille i Superligaen. Det er på et godt niveau, men på dette tidspunkt i sæsonen er det stadig meget usikkert. Jeg skal vente på Brentford, der er i kamp om oprykning til Premier League. Meget afhænger af, om de rykker op. Jeg må kigge på det, når de to klubbers sæsoner er forbi, siger målmanden.

Patrik Gunnarsson blev hentet til Silkeborg i januar, da SIF's daværende førstevalg Oscar Hedvall ødelagde sit korsbånd. Han når næppe at blive klar til starten på den kommende sæson i Superligaen, så det giver fin mening, at SIF forsøger at få den islandske målmand med op i Superligaen.

Du kan læse mere om Esbjerg, hvor der lige nu er gang i en større udskiftning, efter klubben missede oprykning.