Juventus slår Inter i straffesparksdrama

Juventus vandt lørdag aften 3-2 over Inter og holder liv i håbet om at sikre sig Champions League-billetter.

Mens Inter har sikret sig det italienske mesterskab, kæmper Juventus stadig for at sikre sig adgang til næste sæsons Champions League. Lørdag aften mødtes de to mandskaber i Torino.

Juventus fik den bedste start på opgøret, og det var også hjemmeholdet, der noterede sig for den første store chance. Federico Chiesa spillede Dejan Kulusevski fri tæt under mål, men svenskerens afslutning blev blokeret af Milan Skriniar og gik til hjørnespark.

1-0-scoringen kom til gengæld i det 24. minut, hvor Cristiano Ronaldo i første omgang brændte et straffespark, men selv sparkede returbolden i nettet.

Også kampens anden scoring blev sat ind fra ellevemeterpletten, da Romelu Lukaku efter 35 minutter omsatte det straffespark, der var blevet begået på Lautaro Martinez kort forinden.

Danilo fik en fornuftig mulighed for at bringe Juventus i front igen få minutter inden pausefløjt, men brasilianeren fik ikke ordenligt træf på kuglen, og så lignede det, at mandskaberne skulle gå til pause ved stillingen 1-1.

I de sidste sekunder fik Juan Cuadrado imidlertid gjort det til 2-1, da bolden endte hos colombianeren på kanten af feltet. Højrebackens afslutning blev afrettet af Christian Eriksen, og derfor kunne Samir Handanovic ikke stille noget op i Inter-buret.

Ti minutter inde i anden halvleg fik Inter hjælp i jagten på udligningen, da Rodrigo Bentancur blev tildelt sit andet gule kort.

Efter 73 minutter blev Eriksen taget fra banen til fordel for Stefano Sensi.

En anden indskifter, Matias Vecino, fik mod slutningen af opgøret en enorm hovedstødsmulighed tæt under mål, men uruguayaneren headede lige på Wojciech Szczęsny, der kunne parrere forsøget.

Kort efter fik Romelu Lukaku annulleret en scoring, men efter VAR-gennemsyn blev scoringen alligevel anerkendt, og så var stillingen 2-2.

Sådan forblev det imidlertid ikke i mange minutter, for Juan Cuadrado blev umiddelbart efter nedlagt i feltet, og så skulle der endnu en gang sparkes fra straffesparkspletten. Cuadrado tog sig selv af sparket, fordi Cristiano Ronaldo var blevet udskiftet, og det gjorde han sikkert. 3-2.

Stillingen var den samme, da opgøret blev fløjtet af, hvorfor Andrea Pirlo og co. tager tre vigtige point. Med sine 75 point ligger Juventus nu nummer fire inden sæsonens sidste kamp.

AC Milan har 75 point på tredjepladsen, og Napoli har 73 point på femtepladsen, men begge klubber mangler to kampe.