Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: FC Midtjylland - AGF

Det er sidste chance for FC Midtjylland, hvis holdet skal vinde mesterskabet. AGF har omvendt ikke det store at spille for.

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 17.00
Spillested: MCH Arena, Herning
Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
På TV: Canal 9
Hashtag: #fcmagf #sldk

Holdnyt:
FC Midtjylland:
Det var måske mere spektakulært, da Brøndby smed mesterskabet væk for tre år siden, men FC Midtjylland er på vej til at gøre noget lignende. Holdet har haft alle muligheder for at trække fra i toppen af tabellen, men har kun hentet fire point i de seneste fem kampe.

Mesterskabet er dog fortsat inden for rækkevidde. Det kræver imidlertid, at man tager flere point mod AGF, end Brøndby gør samtidig mod FC Nordsjælland. Inden sidste spillerunde er der kun ét point op til førstepladsen.

Backen Paulinho er tilbage fra karantæne, men til gengæld må hans kollega i den anden side Dion Cools afsone i denne runde. Det samme gælder for Jens-Lys Cajuste.

AGF:
- Hvordan vil du håndtere at være til din ekskærestes bryllup to weekender i streg, inden du skal med drengene til Dublin? Altså hvad fanden skal vi gøre? Vi kan ikke gøre så meget.

Cheftræner David Nielsen gjorde det forud for seneste runde klart, at AGF’erne ikke var vilde med at skulle møde først Brøndby og siden FC Midtjylland i sæsonens to sidste spillerunder. Især ikke når holdet ikke selv har noget at spille for.

AGF står foran en vigtig Europa-playoffkamp få dage senere, og det åbner for spørgsmålet om, hvorvidt David Nielsen kommer til at spare mange af profilerne. Kevin Diks Casper Højer, Patrick Olsen og Sebastian Hausner sidder alle over for at spare kræfter til fredag.

I seneste runde sad topscorer Patrick Mortensen ude med en skade, og det gør han fortsat mandag aften. Også Frederik Tingager, Mathias Jørgensen, Alex Gersbach og Niklas Backman har været ude i et stykke tid. Ude er også Casper Højer, 

Karantæne:
FC Midtjylland: Dion Cools, Jens-Lys Cajuste.
AGF: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Miodtjylland (4-2-3-1): Lössl – Andersson, Sviatchenko, Scholz, Paulinho – Onyeka, Evander – Dreyer, Sisto, Mabil – Kaba

AGF (4-3-3): Grabara –  Munksgaard, Andersen, Juelsgård, Hvidt – Grønbæk, Poulsen, Blume – Links, Ammitzbøll, Thorsteinsson

Profilen:
Sory Kaba leverede, som han har for vane, en stærk præstation mod FC København i seneste runde. FCM har brug for, at topscoreren igen laver rav i modstandernes forsvar, for denne kamp er en, der skal vindes.

Vidste du, at..:
AGF er FCM-træner Brian Priskes skrækmodstander. Af alle hold, som han har stået over for mindst fem gange som træner, har han det laveste pointgennemsnit mod AGF: 1,0. Pudsigt nok har han aldrig spillet uafgjort mod mandagens modstander.

Dom:
FC Midtjylland har alt at spille for, og AGF har intet – andet end ønsket om ikke at være klovne i andres cirkus. Det skal man simpelthen kunne se på banen.

Derfor tror vi mest på, at hjemmeholdet gør deres og vinder 2-1. Spørgsmålet er så, om det er nok.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: