Video : Tipsbladet
EM

UEFA-dansker: Umuligt at rykke en kamp flere dage

Jim Stjerne Hansen kalder det "umuligt" at udskyde en EM-kamp med flere dage.

Kritikken er haglet ned over UEFA for måden, de håndterede landskampen mellem Danmark og Finland efter Christian Eriksens kollaps. 

Over for Ekstra Bladet forsvarer danske Jim Stjerne Hansen, medlem af forbundets disciplinærkomité, imidlertid håndteringen.

Blandt andre Michael Laudrup har kritiseret UEFA for blot at tilbyde spillerne at spille kampen færdig lørdag aften eller søndag klokken 12.00, og han mener, at de burde have givet spillerne længere tid. Også det tyske medie Bild og flere andre har kritiseret håndteringen.

Men tidligere DBU-generalsekretær Jim Stjerne Hansen er uenig i kritikken.

- Reglen er, at når en kamp bliver udsat, skal den afvikles hurtigst muligt. Og senest dagen efter. Det er umuligt at rykke en kamp flere dage på grund af turneringsprogrammet i så stram en turnering som EM, siger Jim Stjerne Hansen til Ekstra Bladet og tilføjer, at der ville være mange følgevirkninger.

Ekstra Bladet påpeger samtidig, at UEFA’s særlige coronaregler betyder, at kampe kan udskydes i op til 48 timer ved smitteudbrud. Men det her var altså ikke et smitteudbrud, og kampen skulle så afvikles.

Læs her Tipsbladets chefredaktørs leder om det “umenneskelige dilemma”.