Video : Tipsbladet
EM

Ekspert-kritik: Spillerne er ikke blevet beskyttet

Formand for Selskab for Psykotraumatologi Berith Bro fortæller i et interview med DR, at spillerne ikke skulle have stået med valget om at spille videre eller stoppe efter Christian Eriksens kollaps

En time og tre kvarter efter, at Christian Eriksen var faldet om på banen og havde fået livreddende førstehjælp, spillede Danmark og Finland de sidste 50 minutter af deres EM-åbningskamp færdig.

Spillere og trænere hos Danmark og hos de gæstende finner var tydeligt påvirkede af den meget alvorlige situation såvel i minutterne efter som ved returen til banen i minutterne før genstarten, hvilket Kasper Hjulmand og flere finske spillere efter kampen bekræftede i interviews.

Ved igangsætningen af kampen blev det meddelt fra UEFA's side, at kampen blev spillet færdig lørdag aften efter ønske fra de to holds spillere.

Men det valg skulle spillerne aldrig have haft eller være sat i, mener en psykolog med ekspertise i krisehåndtering.

- Nogen har forsømt deres ansvar langt oppe i systemet. UEFA skulle have taget beslutningen væk fra spillerne, som var de mest påvirkede, udsatte og sårbare i den situation. I stedet er spillerne nu overladt til ubehagelige overvejelser dagen derpå: Hvorfor sagde jeg ja? Skulle vi have udskudt? Spillerne er ikke blevet beskyttet og krisehåndteret, som de burde, siger Berith Bro, der er formand for Selskab for Psykotraumatologi, i et interview med DR.

Læs hele artiklen på dr.dk, hvor formanden for Spillerforeningen også leverer en kras kritik af det valg om at spille omgående eller søndag klokken 12, som spillerne blev sat over for.

Læs også denne vurdering fra en erfaren fodboldleder om, hvorfor det efter hans mening havde været meget svært at flytte Danmark-Finland yderligere.