Video : Tipsbladet
EM

Mourinho har talt med Højbjerg: Jeg græd i går

José Mourinho er dybt påvirket af Christian Eriksens hjertestop i Parken, men portugiseren har talt med Pierre-Emile Højbjerg, der kunne viderebringe gode nyheder.

Lørdag udviklede sig til en voldsomt chokerende dag, og også Christian Eriksens tidligere træner var selvsagt stærkt påvirket af dramaet i Parken, hvor den tidligere Tottenham-stjerne fik hjertestop under EM-kampen mod Finland.

Forud for opgøret mellem England og Kroatien havde José Mourinho således svært ved at koncentrere sig om braget på Wembley, selvom han fungerer som ekspert for talkSPORT under EM.

- I dag kan jeg ikke stoppe med at tænke på, hvad der skete i går. Jeg mener, at det er en dag, hvor vi skal fejre, fremfor at være triste. Forhåbentligt bevægede fodbold sig i en retning, hvor organisationen, protokollerne og niveauet hos lægerne og specialisterne... jeg tror også, at Gud kiggede på i det øjeblik. Alle de ting til sammen gjorde, at Christian stadig er i blandt os, så han kan være i live og være sammen med sin familie, lyder det således, ifølge talkSPORT, fra José Mourinho.

- Det var meget vigtigere end fodbold, men samtidig mener jeg, at det også viste os fodboldens gode værdier. Kærligheden, solidariteten og familieånden. Det handlede ikke kun om hans familie, men også om fodboldfamilien. Fodbold forbinder mennesker. Jeg bad i går, jeg græd i går. Men hvor mange millioner mennesker gjorde ikke det, over hele verden? Mange, tror jeg, for fodbold kan bringe folk sammen. 

- Fodbold bragte folk sammen i går, af de forkerte årsager. Og i sidste ende kan vi juble over, at Christian er i live. Jeg har selvfølgelig ikke talt med ham, men jeg talte med Pierre-Emile Højbjerg i morges. Og Pierre er meget positiv omkring Christian. Der er gode nyheder, så jeg mener, at vi bør være glade nu.

José Mourinho nåede at være chef for Christian Eriksen fra november 2019 til januar 2020, hvor den danske landsholdsstjerne skiftede Tottenham ud med Inter.