Video : Tipsbladet
EM

Optakt: Ungarn - Frankrig

De franske verdensmestre skal møde undertippede Ungarn - kan Les Bleus tage endnu en sejr? Her får du optakten.

Kampfakta:
Kampstart: Lørdag klokken 15.00
Spillested: Puskas Arena, Budapest, Ungarn
Dommer: Michael Oliver
På TV: 3+
Hashtag: #hunfra #ungfra #emdk #em2020

Holdnyt:
Ungarn:

Det var utrolige scener, da Ungarn spillede sin første kamp ved EM på hjemmebane foran fyldte tribuner på Puskas Arena med en utrolig stemning. Det blev godt nok ikke til point for de ungarske spillere, men de kæmpede bravt og holdt Portugal stangen i hele 85 minutter, før det gik galt. De tabte 0-3. 

Nederlaget var desuden deres første i 11 kampe, og ikke siden deres kamp mod Rusland den 6. september 2020 var Marco Rossis mandskab gået fra banen som tabere.

Endnu en meget svær kamp venter for Ungarn i “dødens pule”, når de møder de forsvarende verdensmestre fra Frankrig. Til gengæld kan de glæde sig over, at de igen vil have godt 60.000 fans på lægterne.

Midtbanespiller Daniel Gazdag missede første opgør og har siden trukket sig helt fra turneringen med en knæskade. Holdet er også uden den helt store stjerne Dominik Szoboszlai fra RB Leipzig. 

Frankrig:
Frankrig er en af de allerstørste favoritter til at tage EM-titlen, og i deres første kamp levede de op til favoritværdigheden med en overbevisende præstation og en 1-0-sejr over Tyskland på et selvmål af Mats Hummels.

Med sejren har det franske landshold hentet fem sejre i træk, og de har endda ikke indkasseret et mål i løbet af de fem kampe. Endnu en sejr over Ungarn vil sikre dem avancement til EM's knockoutrunder. 

Ungarn betragtes som det svageste hold i Gruppe F, så spørgsmålet er, om landstræner Didier Deschamps vil rotere lidt på mandskabet for at holde spillere friske til den sidste kamp mod Portugal, eller om han vil spille holdet sammen. Spillere som Ousmane Dembele, Corentin Tollisso og Kingsley Coman sad alle på bænken i første kamp.  
  
En spiller, der måske skal have et hvil, er højre back Benjamin Pavard. Han blev slået bevidstløs i en ubehagelig kollision med tyske Robin Gosens i første kamp, som han dog spillede færdig. Hvis Pavard hviles, spiller Leo Dubois nok i stedet.

Karantæne:
Ungarn: Ingen
Frankrig: Ingen

Bud på startopstillinger:
Ungarn (3-5-2): Gulacsi - Botka, Orban, At. Szalai - Lovrencsics, Schafer, Kleinheisler, Nagy, Fiola - Sallai, Ad. Szalai

Frankrig (4-3-1-2): Lloris - Pavard, Varane, Kimpembe, Hernandez - Pogba, Kante, Rabiot - Griezmann - Mbappe, Benzema

Profilen:
Karim Benzema har nu spillet tre landskampe, siden han tidligere på måneden gjorde comeback på landsholdet efter seks års udelukkelse, men Real Madrid-stjernen har  ikke scoret i de tre kampe. Mon ikke han får gode chancer for at bryde den stime og score sit første landsholdsmål siden 2015 lørdag.

Vidste du, at…:
Den ungarske landsholdsspiller Loic Nego er født og opvokset i Frankrig og spillede endda på de franske ungdomslandshold. Her har han tidligere spillet på det franske U19-landshold med blandt andre Antoine Griezmann og Alexandre Lacazette, og de blev U19-europamestre sammen i 2010. I 2020 blev Loic Nego ungarsk landsholdsspiller efter flere år i landet, og han har siden spillet på det ungarske landshold.

Dom:
Det kan godt være, at kampen spilles på Puskas Arena, og at Ungarn nyder hjemmebanefordelen, men det franske landshold besidder så meget kvalitet på næsten samtlige pladser. Det bliver en for stor mundfuld for Marco Rossis ungarske mandskab.

De franske favoritter fortsætter deres fine start på EM og tager en overbevisende 3-0-sejr over Ungarn.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: