Video : Tipsbladet
Landshold

Han er Hollands førstevalg som ny landstræner

Hollands næste landstræner kan meget vel blive en, de har haft før: Louis van Gaal.

Holland led et skuffende nederlag til Tjekkiet i ottendedelsfinalerne ved EM, og i kølvandet på det valgte landstræner Frank de Boer også at gå af efter mindre end et år på posten.

I øjeblikket er Oranje af den grund på udkig efter en ny landstræner, og her har de efter sigende snævret feltet ind så meget, at de også nu har fundet en favorit til posten. Det er nemlig 69-årige Louis van Gaal.

Det skriver Algemeen Dagblad, mens NOS skriver, at parterne vil indlede forhandlinger om en kontrakt torsdag eller fredag.

Louis van Gaal har tidligere været landstræner fra 2000 til 2002 og fra 2012 til 2014, og han var manden, der førte dem til en tredjeplads ved VM i 2014.

Han har også store klubber som Ajax, Barcelona, Bayern München og Manchester United på sit træner-cv, men har siden 2016 stået uden job.

Holland skal i løbet af efteråret forsøge at spille sig tættere på at komme til VM i 2022, og de skal spille syv kvalifikationskampe mellem september og november. Her ønsker de en erfaren trænerprofil, og det ser altså ud til at blive Louis van Gaal.

I øjeblikket er Holland nummer to i deres VM-kvalifikationspulje, som føres af Tyrkiet. Montenegro og Norge er lige bag hollænderne, mens Letland og Gibraltar skraber bunden i gruppen.