Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: AGF - Brøndby IF

Kommer de forsvarende mestre godt fra start i Aarhus? Her er optakten til kampen mellem AGF og Brøndby IF.

Kampfakta
Kampstart: Søndag klokken 19.00
Spillested: Ceres Park, Aarhus
Dommer: Jens Maae
På TV: 3+
Hashtag: #agfbif #sldk

Holdnyt
AGF

David Nielsen og kompagni skal for tredje sæson i træk jagte en plads i top seks, men den nye sæson kommer til at byde på et AGF-hold, der ser noget anderledes ud end det hold, vi har set over de seneste to sæsoner.

Fra idealopstillingen er lejesvendene Kamil Grabara og Kevin Diks begge skiftet til FC København, altimens både Casper Højer Nielsen og Bror Blume er rykket til udlandet. 

I stedet er blandt andre Jesper Hansen, Anthony D’Alberto, Frederik Brandhof, Yann Bisseck, Oliver Lund og Dawid Kurminowski kommet til Aarhus.

AGF får imidlertid ikke en stille og rolig start til at få integreret spillerne. Det går løs fra dag et med et brag mod de forsvarende mestre Brøndby IF i premiererunden af Superligaen, og så venter der også vigtige europæiske kvalifikationskampe, der giver dem flere uger med flere kampe.

De har endvidere ikke fået den bedste optakt til sæsonen. De tre testkampe har budt på en sejr over Hobro IK og nederlag til både AaB og FC Nordsjælland.

AGF må undvære topscorer Patrick Mortensen, der sidder ude med en skade, som han er blevet opereret for. Også William Eskelinen, Frederik Brandhof, Niklas Backman sidder ude mod Brøndby med skader. Til gengæld er både Nicolai Poulsen og Frederik Tingager udtaget til aftenens kamp, til trods for at de har været tvivlsomme.

Brøndby IF
Brøndby IF tager hul på deres titelforsvar mod sidste sæsons nummer fire, AGF, på udebane søndag aften. 

Lige som søndagens modstander har Brøndby IF også sagt farvel til en håndfuld profiler denne sommer, og Jesper Lindstrøm, Marvin Schwäbe, Anthony Jung, Hjortur Hermannsson og Lasse Vigen Christensen er ikke længere at finde i klubben.

Det kommer til at betyde ændringer i startopstillingen, og et af de store spørgsmål er, hvordan cheftræner Niels Frederiksen vil erstatte Jesper Lindstrøm, som diskede op med 10 mål og 11 oplæg i sidste sæson. Bliver det en direkte afløser i form af Oskar Fallenius, Anis Ben Slimane, Rezan Corlu eller vil Niels Frederiksen mon skifte formation?

I testkampene har Brøndby IF flere gange spillet med fire forsvarsspillere, selvom de i sidste sæson spillede med tre mand i bagkæden. Og cheftræneren har også åbnet for et formationsskifte.

De blå-gule mestre har desuden haft en fin optakt til sæsonstarten i Superligaen. De har ikke tabt en eneste af deres seks testkampe, hvoraf fire af testkampene endda er blevet vundet.

Brøndby er uden karantæneramte Morten Frendrup, der fik rødt kort sidste gang, de blå-gule gæstede Ceres Park. 

Karantæne
AGF: Ingen
Brøndby IF: Morten Frendrup

Bud på startopstillinger:
AGF
(4-3-3) Hansen - Munksgaard, Bisseck, Hausner, Lund - Olsen, Duncan, Grønbæk - Links, Tengstedt, Thorsteinsson

Brøndby IF (3-5-2): Hermansen - Børkeeiet, Maxsø, Rosted - Bruus, Radosevic, Slimane, Cappis, Mensah - Hedlund, Uhre

Profilen:
Tobias Børkeeiet kom til Brøndby IF som midtbanespiller, men det tyder ikke på, at han skal spille der. I stedet har han spillet flere kampe i forsvaret i opstarten, og den 22-årige nordmand kan sandsynligvis også se frem til en startplads i forsvaret mod AGF.

Vidste du, at…
AGF har et lille overtag mod Brøndby IF, hvis man kigger på deres seneste ti kampe, hvor det er blevet til fire sejre til århusianerne, tre sejre til de blå-gule og tre uafgjorte. Til gengæld er to af Brøndbys tre sejre kommet på Ceres Park, så måske kan Niels Frederiksens mandskab godt lide at spille i det aarhusianske. 

Dom:
Både AGF og Brøndby IF befinder sig i en lignende position, i og med at de har sagt farvel til en hel del profiler i løbet af sommeren og skal have integreret nogle nye spillere. Begge hold må endda også undvære store profiler i første kamp.

Derfor bliver det nok ikke en kamp, hvor holdene folder sig helt ud, og herfra lyder buddet, at det ender i en pointdeler. Det slutter 1-1 i Århus.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: