Video : Tipsbladet
1. division

- Folk bliver efter min mening nedgjort og mobbet

Spillere fortæller nu anonymt, hvordan de har oplevet tiden under træner Peter Hyballa.

Esbjergs nye træner, Peter Hyballa, er i modvind fra start, og det er efter alt at dømme selvforskyldt. For danske medier - både nationale og lokale - har kunnet fortælle, hvordan spillerne er blevet svinet til, mobbet og fysisk afstraffet af den tyske cheftræner.

Nu har Ugeavisen Esbjerg så talt med nogle af spillerne om, hvordan de har oplevet sagen.

Spillerne er anonymiseret af hensyn til deres ansættelsesforhold, og tipsbladet.dk har inden publicering af denne artikel spurgt, om Peter Hyballa vil give interview om sagen. Men svaret fra Esbjerg fB er, at han ikke giver interviews i øjeblikket.

Sagen fra Esbjerg handler blandt andet om, at den nye cheftræner skal have mobbet og nedgjort spillere, der har forsøgt at tage ordet, og han skal også slået en af de spillere hårdt i brystet.

Spillerforeningen har allerede været ude i sagen og erklære, at man er utilfreds med situationen, og spillerne fra Esbjerg fortæller blandt andet til Ugeavisen Esbjerg, at de er dybt rystede over situationen, at der er frygt i spillertruppen, at man ikke stoler på cheftræneren, og at der er en ond stemning.

En af de anonymiserede spillere fortæller, hvorfor man gerne vil af med Peter Hyballa.

- Det er lige præcis ikke et spørgsmål, om at vi er nogle forkælede fodboldspillere. Folk vil gerne arbejde hårdt. Men der skal være ordentlighed og gensidig respekt. Lige nu bliver folk efter min mening nedgjort og mobbet. Det, der foregår, føles som ledelse med frygt. Og det er ikke sjovt at møde ind til, når folk hele tiden tænker: Er jeg den næste, siger spilleren til Ugeavisen Esbjerg.

Esbjerg fB fyrede efter afslutningen på sidste sæson Olafur Kristjansson og ansatte altså Peter Hyballa, og det er ikke første gang, at tyskerens ledelsesstil er kommet i centrum. Han blev fyret i Wisla Krakow på grund af nogle af de samme ting, der nu er blevet et tema i Esbjerg.

Traditionsklubben EfB står til at indlede 1. division med et opgør hjemme mod Vendsyssel FF.