Video : Tipsbladet
Superliga

FCK-boss slår fast: Han er ved at blive solgt

FC Københavns sportsdirektør Peter Christiansen fastslår, at der stadig er mange gøremål i transfervinduet. Offensiven skal forstærkes.

Johan Guadagno, Kamil Grabara, Kevin Diks og Davit Khocholava er nye i FC København forud for den kommende sæson, som for løvernes vedkommende indledes søndag mod AaB, og dermed har sportsdirektør Peter Christiansen haft nok at se til i den danske sommervarme.

Og han er ikke færdig med at svede endnu.

FC København varsler, at der kommer til at ske ting og sager i den sidste halvanden måned af transfervinduet.

- Der er ingen tvivl om, at der kommer til at være mere aktivitet fra vores side, og det er både ind og ud. I hvilket omfang må vi se, men første etape af nye spillere er på plads, og så kommer der nok en runde mere, siger Peter Christiansen til tipsbladet.dk og løfter lidt af sløret:

- Vi har til at starte med fokuseret meget på den defensive del, så fremad vil der nok komme til at ske en smule offensivt. Vi kigger på, hvad spillerne kan tilføre i forhold til den stil, vi gerne vil praktisere, og der er noget med tempoet, noget med dynamikken og noget med, at man måske kan spille mere end en position. 

FC København har også sagt farvel til en række spillere i løbet af sommeren, men det er en enorm stor trup, der i øjeblikket løber rundt på træningsanlægget på Frederiksberg. Der skal tyndes ud på et tidspunkt, men lige nu og her haster det ikke.

- Lige nu synes jeg ikke, at der er for mange spillere, men det kan sagtens være, at det bliver for uudholdeligt for nogle på et tidspunkt. Her i starten tror jeg, at der bliver rigeligt spilletid til langt de fleste, da vi kommer til at spille kampe hver tredje-fjerde dag, fastslår FCK-bossen.

Guillermo Varela skal væk
Og hvem skal så væk fra FC København? Umiddelbart er der flere oplagte emner.

Den mest oplagte er Guillermo Varela, der senest har været udlejet til Dynamo Moskva, og det vil Peter Christiansen da også gerne bekræfte.

- Han har fået mulighed for at finde noget andet, og det er også derfor, han ikke er på træningsbanen, fastslår sportsdirektøren.

Hvad med Karlo Bartolec?

- Jeg vil ikke gå i detaljer om, hvem der skal væk, og hvem der ikke skal væk, men lige nu er vi mange, og bredden er ekstrem. Det vil jeg gerne indrømme. Lige nu har vi brug for bredden, og så må vi se på et senere tidspunkt. Det kan godt være, det bliver uudholdeligt for nogle, siger Peter Christansen og gentager sit svar adspurgt om Bryan Oviedo.

BT kunne i weekenden afsløre, at Nicolai Boilesen i sin kontrakt med FC København har en klausul, der gør, at løverne er nødt til at sælge ham i juli, hvis der tikker et bud ind i størrelsesordnen 18 millioner kroner. 1. august udløber klausulen, og FCK kan igen bestemme prisen på den danske landsholdsspiller.

Peter Christiansen frygter dog ikke de kommende to uger.

- Nicolai ved godt, at han er en vigtig spiller for os, og de der historier kommer til at florere hele sommeren. Sådan er det jo, når man har med FC København at gøre.

- Hvis du spørger spilleren, er jeg sikker på, at han vil sige, han også er glad for at være her, men spillerne bliver jo også kontaktet, når de har været en del af en succesfuld EM-trup. Det er meget naturligt, og det er forventeligt, at der kommer noget på Nicolai Boilesen, slutter Peter Christiansen.

I øjeblikket er Jonas Wind den eneste fraværende i FC København. Angriberen er på ferie og vender tilbage kort før Superliga-premieren på søndag.