Video : Tipsbladet
Bundesliga

Dansker overvejer Berlin-exit efter Rønnows skifte

Frederik Rønnows ankomst til Union Berlin har fået dansk målmand til at overveje sin fremtid i klubben.

Der er kommet en dansk målmand til i Union Berlin. Måske skal der også en dansk målmand derfra.

Bundesliga-klubben har købt Frederik Rønnow, og han er formentlig hentet til den tyske hovedstad som førstekeeper. Det er ikke ideelt for landsmanden Jakob Busk, der i efterhånden nogle år har været reserve i Union Berlin.

Derfor har Rønnows ankomst også sat tankerne i gang hos den tidligere FC København-keeper.

- For min position er det umiddelbart ikke så positive nyheder, men vi må se. Der er en opstart og en konkurrencesituation, og så må vi se, hvordan det hele falder ud. Der skal kæmpes for det, og jeg vil sørge for at gøre mit job hver dag, siger Jakob Busk til tipsbladet.dk og tilføjer:

- Jeg har et år tilbage af min kontrakt, og det forholder jeg mig til lige nu. Der kan ske mange ting inden 1. september, og det er ikke det, jeg fokuserer på. 

Jakob Busk har ikke spillet en kamp for Union Berlin siden 7. april 2018.

- Det savner jeg helt vildt meget. De fleste spillere – især målmænd – har perioder, hvor de måske ikke spiller så meget, og det må man tage med. Når det er sagt, er det selvfølgelig en utilfredsstillende situation ikke at spille kampe. Det er der jo ingen fodboldspillere, der står op for hver dag, siger Busk og fastslår, at en transfer derfor er aktuel:

- Jeg har været her rimelig længe, og på den måde kunne det give mening at komme videre og få en ny udfordring, men det hele skal passe sammen. Der skal være perspektiver i det for mig, og jeg skal føle, at det er en god mulighed. I den forstand er jeg åben for det hele, men det er ikke sådan, jeg skal væk for enhver pris.

Genforenet med Rønnow
For Jakob Busk er det ikke hvilken som helst målmand, Union Berlin har hentet. Han og Frederik Rønnow er nemlig ganske gode bekendte.

I 2014 var de holdkammerater i AC Horsens, men dengang var Frederik Rønnow skadet. Det var han til gengæld ikke ved U21-EM året efter, hvor Jakob Busk var førstevalget på landsholdet og Rønnow reserve.

- Det er da lidt pudsigt, at vi nu også bliver holdkammerater i en klub i udlandet, siger Busk og fortsætter:

- Jeg har talt med ham i lang tid om nogle forskellige ting, så jeg har vidst i noget tid, at han var på vej. Derfor er det ikke den store overraskelse for mig. Vi snakkede bare lidt løst og fast om Union Berlin. Der var ikke så meget interessant i det.

Han har stor respekt for landsmandens evner som målmand.

- Han er en dygtig keeper, som jo også er inde omkring landsholdet. Han er især god på stregen, synes jeg. Han har kvaliteter, og det er jo også derfor, han er på det niveau, han er, lyder det fra Jakob Busk.

Frederik Rønnow har fået en treårig aftale i Union Berlin.