Video : Tipsbladet
Superliga

Karakterer: Kevin Diks klokkede i det i storsejr

Tipsbladet.dk ser nærmere på FC København-spillernes præstationer i torsdagens kvalifikationskamp til Conference League.

Tipsbladet.dk i Parken

Det var ventet, at FC København ville vinde stort. Og det gjorde de.

FC Torpedo-Belaz Zhodina fra Belarus var ingen udfordring for de mangedobbelte danske mestre, der vandt 4-1 hjemme i Parken og dermed er så godt som videre i kvalifikationen til Conference League.

Den beskedne modstand er taget med i betragtning, når tipsbladet.dk har givet karakterer til FC København-spillerne. 

Her er FCK'ernes karakterer:

Kamil Grabara - 3 bolde
Polakken er lige skiftet til FC København, og han ved endnu ikke helt, hvad der venter ham i den danske hovedstad. Én ting kan han dog være helt sikker på - der venter ham ikke mange lige så rolige arbejdsdage som denne. Var opgøret blevet spillet en vinteraften, havde Kamil Grabara formentlig pådraget sig en gang influenza. Kunne ikke stille noget op på det afrettede frispark, som gik i nettet.

Kevin Diks - 2 bolde
Startede inde for første gang i FC København-trøjen, men det var en skidt præstation af hollænderen. Kevin Diks slog mange skæverter og lykkedes ikke med ret mange aktioner. Gæsterne var sågar lige ved at komme frem til en chance i anden halvleg, da Diks fuldstændig mistimede et hovedstød. Roses skal han naturligvis for assisten til Kamil Wilczek, men det skal blive bedre. Pillet ud med 12 minutter igen.

David Khocholava - 3 bolde
Den nye mand i FC Københavns centrale er en stor gut, men ikke nogen stor pasningsspiller. Lavede flere helt uprovokerede opspilsfejl, og i første halvleg var han lige ved at forære belarusserne en friløber med en dårlig aflevering. I rollen som midtstopper blev han ikke udfordret særlig meget rent defensivt. 

Nicolai Boilesen - 4 bolde
En meget lige til kamp for den danske landsholdsspiller, der gjorde det godt i det centrale forsvar. Var ikke lige så usikker som sin makker og blev aldrig rigtig udfordret. Boilesen dirigerede godt med holdkammeraterne og slog nogle fine afleveringer. 

Victor Kristiansen - 3 bolde
Det startede lidt usikkert, men teenageren spillede sig op og kunne forlade Parkens græstæppe med et veltilfreds smil. Han skal forbedre sine indlæg og sin timing, men potentialet er til at få øje på. 

Lukas Lerager - 3 bolde
Midtbanemanden lykkedes ikke med nogle afleveringer, som skar sig igennem udeholdets defensiv, og han var ikke god til at tage de dybe løb og komme med i feltet. Dermed var han ret værdiløs mod så kompakt en modstander. Lukas Lerager havde styr på det defensive, men man savnede offensive indslag. Udskiftet efter 56 minutter.

Carlos Zeca - 3 bolde
Solid præstation af FC København-anføreren, der vanen tro fik stoppet mange angreb. Zeca løber lige meget, om FC København møder FC Torpedo-Belaz Zhodina eller Manchester United, og han bærer kaptajnbindet flot. 

Rasmus Falk - 4 bolde
FC Københavns bedste mand. Man kunne gætte sig til på forhånd, at der skulle nogle gode vendinger fra Rasmus Falk til for, at FC København kunne skabe plads, og dem leverede han. Vigtigst af alt leverede han et drømmemål til 1-0. Udskiftet i midten af anden halvleg.

Pep Biel - 3 bolde
Mod et hold der pakker sig, er der brug for en dygtig mellemrumsspiller. Det var Pep Biels rolle torsdag aften, og der var gode aktioner indimellem, som da han havde tredjesidste fod på 3-0-målet, men der var godt nok også mange uden værdi. Spanieren gjorde det hæderligt, men bliver det nogensinde helt godt med ham og FC København?

Mohamed Daramy - 2 bolde
Ikke nogen god kamp af FC Københavns stortalent. Mohamed Daramy lavede mange fejlafleveringer, lykkedes ikke med sine udfordringer og krydrede det med et gult kort for film. Udskiftet efter 56 minutter.

Kamil Wilczek - 4 bolde
Den eneste gang, Kamil Wilczek viste tænder i første halvleg, var da han gav Kevin Diks en ordentlig røffel. I anden halvleg skulle der kun gå et enkelt minut, så scorede han på en ripost. Senere gjorde han det også til 3-0. Kamil Wilczek er en notorisk målscorer, som det er svært ikke at have respekt for som angriber. Udskiftet med 20 minutter tilbage. 

INDSKIFTERE:

Viktor Fischer - 3 bolde
Han er utrolig populær blandt FCK-fansene, men lige nu er han ikke inde i kridthuset hos Jess Thorup og måtte nøjes med en indskiftning i anden halvleg. Gjorde ikke det store væsen af sig, da han kom på banen. 

Jonas Wind - 3 bolde
Så var den der igen, Panenka-straffesparket! Jonas Winds signatur fra 11 meter blev støvet af, da han gjorde det til 4-0, og det blev naturligvis vel modtaget af de fremmødte i Parken. En meget god mand at kunne skifte ind. 

Jens Stage - UB
Indskiftet efter 71 minutter.

Rasmus Højlund - UB
Indskiftet efter 71 minutter.

Pierre Bengtsson - UB
Indskiftet efter 78 minutter.

TRÆNER:

Jess Thorup - 3 bolde
Jess Thorup skulle gøre meget forkert for ikke at vinde denne kamp, og det lykkedes da også på en anden halvleg, der var noget bedre end den første. FCK-træneren stillede i stærkeste opstilling, og det gjorde han i håbet om at få det afgjort, så han kan bruge reserverne i returkampen. Det lykkedes han med.

Spillerne er vurderet ud fra Tipsbladet.dks skala, der er som følger:
6 bolde: Verdensklasse.
5 bolde: Højt, internationalt niveau.
4 bolde: Fortrinlig indsats.
3 bolde: Godkendt præstation.
2 bolde: Skuffende, under middel.
1 bold: Dårlig præstation.
0 bolde: Uacceptabelt.
UB: Uden for bedømmelse på grund af for kort tid på banen.