Video : Tipsbladet
Superliga

Transferplanen: To til Brøndby før lukketid

Skal der købes spillere, og skal der sælges? Tipsbladet.dk analyserer løbende frem mod vinduets lukning de 12 Superliga-klubbers transferplaner. Her sættes fokus på Brøndby.

De danske mestre har haft en hektisk sommer, men ikke på den måde fansene havde håbet. Brøndby har nemlig sagt farvel til en masse stamspillere fra sidste sæsons mesterskab, og det er ikke alle, som er blevet erstattet endnu.

Hele tiden har meldingen fra vestegnesklubben været, at Brøndby ville komme styrket ud af transfervinduet, men at det kræver de rigtige spillere. Det har taget sin tid at hente de rigtige spillere, og det har uden tvivl kostet på resultatkontoen hidtil, hvor Brøndby har gang i et sløjt titelforsvar. 

Nu er der dog kommet vished over, at Brøndby til efteråret skal spille i Europa League-gruppespillet, hvilket betyder, at sportsdirektør Carsten V. Jensen frem mod transfermarkedets afslutning tirsdag midnat ved, hvor mange millioner han har at gøre godt med. 

Han var selv klar i spyttet efter Champions League-nederlaget til Red Bull Salzburg: Der skal hentes to spillere, og det skal både være en defensiv og en offensiv forstærkning, sagde han til TV3+. 

Vi sætter fokus på alle 12 Superliga-holds transferbehov – denne gang er der fokus på Brøndby.

Sommerens tilgange:
Christian Cappis (Hobro IK)
Anton Skipper (Hobro IK, lejeaftale retur)
Jens Martin Gammelby (Lyngby Boldklub, lejeaftale retur)
Thomas Mikkelsen (Lyngby Boldklub)
Yousef Salech (Hellerup IK)
Rasmus Wikström (IFK Göteborg)
Frederik Bach Jensen (FC Midtjylland)
Mathias Greve (Randers FC)
Kevin Tshiembe (Lyngby Boldklub)

Sommerens afgange:
Anthony Jung (Werder Bremen)
Lasse Vigen (Zulte Waregem)
Marvin Schwäbe (FC Köln)
Jesper Lindstrøm (Eintracht Frankfurt)
Hjörtur Hermannsson (Pisa)
Michael Tørnes (kontraktudløb)
Joel Kabongo (Randers FC)
Christian Rust (FC Midtjylland)

Kommende kontraktudløb:
Michael Lumb (nytår 2021)
Thomas Mikkelsen (sommer 2022)
Ante Erceg (sommer 2022)

Her kan der sælges:
Brøndby har allerede holdt storudsalg denne sommer, og der kan ske lidt mere på den konto inden vinduets lukning. 

Der er naturligvis stadig spørgsmålstegn vedrørende kaptajnen Andreas Maxsø, der længe så ud til at skifte til FK Rostov, men som på målstregen købte en anden midtstopper, så Maxsø måtte tage retur til Brøndby uden sit udlandsskifte. Siden da er interessen for Maxsø kølnet en smule af, og Brøndby arbejder også på at forlænge med stopperen, men man skal aldrig sige aldrig om kaptajnen, der kan erhverves til fornuftige penge på grund af frikøbsklausulen i hans kontrakt, der til september er på omkring 11 millioner kroner.

Derudover kan to andre spillere være på vej ud af klubben. Rezan Corlu får ikke meget spilletid på midtbanen, og det er ikke helt utænkeligt, at Brøndby skipper ham afsted. 

Skulle den defensive forstærkning, som "CV" snakker om være en back, kan Jens Martin Gammelby også være på vej væk, og det er nok mest realistisk, at der er tale om en lejeaftale.

Her kan der købes:
En defensiv og en offensiv spiller. Det har Carsten V. Jensen været klar i spyttet omkring, men klubben holder tæt med informationer omkring, hvilke spillere de kigger efter. Brøndby ser en smule tynde ud rent offensivt på angriberpositionen, hvor Andrija Pavlovic ikke har vist sig som et særlig godt alternativ til Mikael Uhre og Simon Hedlund. Med tanke på at Brøndby minimum har seks europæiske kampe yderligere i efteråret, så kommer Niels Frederiksen til at rotere meget, og her skal der bare kvalitet ind på de to forreste positioner. 

Spørgsmålet er også, hvad "CV" mener med defensiv forstærkning. Er det en midtstopper eller en back, der er tale om? Brøndby kan uden tvivl godt bruge en af hver, især hvis Maxsø ender med at forlade klubben, men spændende bliver det at se, hvad sportsdirektøren disker op med. 

Citatet:
Sportsdirektør Carsten V. Jensen til TV3+ om Brøndbys spiller-jagt:
- Vi siger også, at vi leder efter et defensivt kort. Et kort til bagkæden. Og det samme til den offensive del, og det er det, som vi bruger de sidste dage på.

Nøglepersoner:
Niels Frederiksen, cheftræner
Carsten V. Jensen, sportsdirektør,
Jan Bech Andersen, ejer, 
John Møller, Head of Recruitment