Video : Tipsbladet
1. division

Støtter EfB-spillere: Forfærdeligt miljø i klubben

Spillerforeningen bakker op om spillerne i Esbjerg fB, der har sendt et åbent brev, hvori de udstiller cheftræner Peter Hyballas mangel på "de fornødne faglige eller menneskelige egenskaber til at lede spillertruppen".

21 Esbjerg-spiller står i dag frem i et åbent brev til klubbens ledelse og kritiserer i hårde vendinger cheftræner Peter Hyballa og hans stab. Det initiativ bakkes i Ugeavisen Esbjerg op af Michael Sahl Hansen, direktør i Spillerforeningen.

Han roser spillerne for at stå sammen og kalder det "en super stærk spillertrup", der står i en svær situation.

Spillerne sendte først brevet til klubbens ledelse og ejerskab, men fik ikke den ønskede reaktion. Derfor ser den sig nu nødsaget til at dele sine frustrationer offentligt.

- Det brev bliver skrevet, netop fordi spillerne har følt sig negligeret og ikke er blevet hørt, og fordi at man i EfB nu stiller spørgsmålstegn ved, om det overhovedet er sket. For det har været lige præcis sådan, som det har været beskrevet. Der er et forfærdeligt arbejdsmiljø i klubben, siger Michael Sahl Hansen til Ugeavisen Esbjerg.

I brevet skriver de 21 navngivne spillere, at "Peter Hyballa har efter vores klare opfattelse hverken de fornødne faglige eller menneskelige egenskaber til at lede spillertruppen." De beskylder ham også for at se bort fra lægers og fysioterapeuters faglige vurderinger, hvad angår træning og skadesbehandling.

Derudover fortæller de om ydmydelser, mobning og trusler om fyring. Læs brevets fulde indhold her.

De 21 underskrivere er: Simon Bækgård, Jeppe Brinch, Jeppe Højbjerg, Jakob Ankersen, Mads Larsen, Kevin Conboy, Zean Dallügge, Mads Kikkenborg, Emil Holten, Patrick Egelund, Jonas Mortensen, Yuriy Yakovenko, Lasha Parunashvili, Marcus Kristensen, Kristoffer Lund Hansen, Marcus W. Hansen, Oliver Svendsen, Mads Borchers, Marcus Gudmann, Viktor Tranberg og Phun Mang.