Video : Tipsbladet
La Liga

Ekspert: Barca er efterladt i en skidt situation

Lionel Messis farvel til FC Barcelona efterlader storklubben i en skidt situation, mener fodboldekspert.

FC Barcelona er blevet et fodboldikon fattigere.

Torsdag aften meddelte klubben, at den trods enighed om en ny kontrakt med Lionel Messi må sige farvel til den argentinske stjerne.

Parterne kan på grund af de økonomiske regler i spansk fodbold ikke færdiggøre kontrakten, lyder det.

Dermed er Messi altså fortid i klubben, han gennem mange år nærmest har været synonym med.

- Det drejer sig om den største spiller, hvis ikke nogensinde, så hvert fald i disse tider, så det er en enormt væsentlig nyhed for verdensfodbolden, fordi han er den spiller, han er, og fordi han har betydet så meget for Barcelona. Han er på mange måder uadskillelig fra Barcelona, siger Asker Hedegaard Boye, fodboldekspert, idéhistoriker og forfatter til flere fodboldbøger.

Den nu 34-årige Messi har siden førsteholdsdebuten i 2004 blandt andet ført Barcelona til ti spanske mesterskaber og fire Champions League-titler. Undervejs er han blevet kåret som verdens bedste fodboldspiller seks gange.

Asker Hedegaard Boye mener, at Messis farvel efterlader den spanske storklub i kritisabel tilstand.

- Messi har båret Barcelona i mange år, men især de seneste par år. De har fået så mange flere point og titler, end holdet egentlig var berettiget til. Tidligere havde han store spillere som Xavi og Andrés Iniesta omkring sig, men han har stået alene de seneste år, hvor han på ubegribelig vis har løftet sit niveau.

- Så det efterlader på alle niveauer klubben i en virkelig skidt situation. Man mister sin klart bedste spiller, sit største kommercielle trækplaster, og man kommer til igen at stå som en klub, der er dårligt ledet, siger Hedegaard Boye.

Han undrer sig over den korte udmelding torsdag aften, hvor Barcelona fortalte om Messis farvel, selv om parterne ifølge klubben var enige om en ny kontrakt, efter at argentinerens tidligere aftale med klubben udløb med udgangen af juni.

Hedegaard Boye tror ikke nødvendigvis, at det sidste punktum er sat.

- Og jeg kan ikke finde ud af, om jeg har det sådan, fordi det er så vildt og historisk, at Messi forlader Barcelona. Men Messi sagde sidste sommer, at han forlod klubben. Det gjorde han så ikke. Nu siger Barcelona, at Messi forlader klubben. Alting kan altid ændres. Der er ikke noget, der er mejslet i sten.

- Barcelona forsøger med den her udmelding at sende aben videre til den spanske ligaforening. Det er måske smart nok, for så står klubben ikke som den store skurk, selv om den måske egentlig er det, for Barcelona har virkelig sovet i timen, og jeg tror ikke, man får held med at spinne historien sådan.

/ritzau/