Video : Tipsbladet
Skandinavien

Vild med ex-FCKer: En af de bedste midtstoppere

Den tidligere FC København-spiller Marcus Mathisen modtager rosende ord fra sin cheftræner i den svenske klub IK Sirius efter omskoling.

Danske Marcus Mathisen har været en af de bedste midtstoppere på det seneste i den bedste svenske fodboldrække Allsvenskan.

Det fortæller cheftræneren i klubben IK Sirius, Daniel Bäckström, i et interview til UNT.

Den 25-årige dansker kom til IK Sirius som midtbanespiller i januar, men henover sommeren er han blevet omskolet til midtstopper.

Omskolingen er gået så godt, at cheftræneren nu storroser Marcus Mathisen for rollen som midtstopper i de seneste fire ligakampe.

- Det, som han (Mathisen, red.) har præsteret, har været på et højt niveau i Allsvenskan. I de seneste fire kampe, han har spillet, har han været en af Alsvenskans bedste midtstoppere, og det har givet holdet en tryghed, siger Daniel Bäckström.

Marcus Mathisen har det godt med den nye position i forsvaret.

- Jeg må sige, at det har gået rigtig godt som midtstopper. Jeg har været rigtig godt tilfreds med mit spil, og hvordan holdet har spillet. Det er ikke blevet til de point, jeg synes, vi har fortjent, men spillemæssigt har det været godt, lyder det fra den 25-årige dansker.

Marcus Mathisen kom til IK Sirius i januar efter et ophold i svenske Falkenberg, og han har kontraktudløb med klubben i 2023.

Danskeren har fået sin fodboldopvækst i FC København. I 2015 rykkede han op på førsteholdet i hovedstadsklubben, men året efter skiftede han til svenske Halmstads.