Video : Tipsbladet
Skandinavien

David Nielsens søn er tabt for DK: Vælger Norge

Danmark får ikke glæde af Noah Jean Holm. Han satser på det norske landshold.

Han er født i Danmark, og begge hans forældre er danskere. Alligevel kommer Noah Jean Holm ikke til at stille op for danske landshold. Han har valgt Norge.

Rosenborg-angriberen er søn af David Nielsen og kom til første gang Norge, da hans far skiftede til Start i 2006. Siden var Nielsen tilbage i Danmark hos OB for en kort bemærkning året efter, men fra 2008 og frem blev familien i Norge.

Mens faderen skiftede spillerkarrieren ud med en som træner, fik Noah Jean Holm sin fodboldopdragelse i det norske. Da hans far blev Lyngby-træner i 2015, forblev sønnike i Strømsgodset.

Norge har altså sat de mest tydelige spor i hans formative (fodbold)år, og det afspejler sig i hans valg af landshold.

- Det bliver Norge for mig. Jeg er født i Danmark, men flyttede til Norg, da jeg var meget ung. Jeg har fået al min skolegang i Norge, og jeg kan faktisk ikke skrive dansk, så jeg føler mig mere norsk end dansk, siger Noah Jean Holm til VG.

Dermed cementerer han, hvad han allerede sagde for to år siden. 

- Lige nu er jeg rigtig glad for at være nordmand, så må vi se, om jeg bliver ved med at være det på længere, men i øjeblikket tænker jeg kun på Norge, og der er ikke grund til andet, lød det fra Holm over for B.T.

Landsholdssnakken er blusset op igen, efter han scorede sit første mål for Rosenborg søndag. Det har også affødt sammenligninger med nogle store norske koryfæer.