KARAKTERER Fiaskoen blev afværget på Færøerne

Tipsbladet.dk giver karakterer til de danske spillere efter VM-kvalifikationskampen mod Færøerne.

Tipsbladet.dk giver her til de danske spillere efter VM-kvalifikationskampen mod Færøerne, der endte 1-0 til Danmark.

Kasper Schmeichel - 2 bolde
Den danske målmand havde ikke meget at lave, og bedømmelsen kan derfor være svær at give. Havde dog en smule udfordringer undervejs og gik blandt andet helt forkert af en frisparksbold efter 41 minutter, mens spillet med fødderne også til tider var en smule spændende. Uvant og til tider usikker præstation af manden, der i dagens anledning var anfører for Danmark.

Rasmus Nissen Kristensen - 3 bolde (Ud ’45)
Blandt Danmarks bedste i første halvleg. Strøg konstant op og ned på kanten, tilbød sig hele tiden og var tæt på at bringe Danmark foran allerede efter ti minutter, da han ramte stolpen. Absolut godkendt indsats af Salzburg-spilleren på en ellers sløv, dansk aften.

Victor Nelsson - 3 bolde
Stod solidt i den danske defensiv og overmatchede konstant de færøske offensivspillere, når der var behov for det. Den nybagte Galatasaray-spiller fik vist, at han er en glimrende gardering i det centrale forsvar.

Andreas Christensen – 3 bolde
Var sjældent i billedet, hvilket som regel er positivt for en central forsvarsspiller. Andreas Christensen havde dog heller ikke meget at se til undervejs, men løste de opgaver, han skulle - som regel uden at lave frispark.

Jens Stryger Larsen – 3 bolde
Hverken godt eller skidt for Jens Stryger Larsen, der dog var lige ved at komme på måltavlen efter en time.

Mathias Jensen - 2 bold (Ud '89)
Dårlig indsats af Mathias Jensen, der fik chancen fra start. Det var tydeligt, at Brentford-spilleren manglede kampskarphed. Han valgte tit de svære løsninger og lavede dårlige indlæg hele kampen, lige indtil han ramte Jonas Wind i panden kort før tid. Det trækker en smule op i den samlede karakter.

Christian Nørgaard – 3 bolde
Var boldsikker og omhyggelig det meste af kampen, men var også pludselig indblandet i en meget farlig færøsk situation efter en time, da han reagerede langsomt på et indkast, hvorefter Færøerne ramte træværket.

Anders Christiansen – 1 bold (Ud '75)
Var nærmest ikke at se på banen, før han fik en kæmpe mulighed efter 38 minutter. Skuffende præstation af Anders Christiansen, der var valgt til at være spilleren, som skulle binde den danske offensiv sammen fra start. Det formåede han ikke.

Jacob Bruun Larsen – 1 bold (Ud ’52)
Brændte første halvlegs største chance, da Sonni Nattestad lod ham slippe fri efter at have sparket forbi bolden. Ærgerlig afslutning fra Bruun Larsen, der på mange måder definerede kampens forløb for offensivspilleren, der virkede ufokuseret.

Jonas Wind - 3 bolde
Var nærmest usynlig før pausen. Men så klappede han kuglen helt op i hjørnet fra kanten af feltet. Målet blev desværre underkendt for offside, og derfor giver det ikke mange pluspoint i bogen, selvom det var flot sparket ind. Faldt bedre ind i spillet efter pausen og var med i flere, farlige aktioner. Godkendt kamp af Jonas Wind, der trods alt tager prisen som bedste dansker, da han afgjorde opgøret kort før tid.

Mohamed Daramy - 1 bold (Ud ’45)
Spillede en skidt halvleg, virkede sløset og sluttede af med et få et gult kort. Kampen var svær for Daramy, der mødte et kompakt forsvar.

Joakim Mæhle – 2 bolde
Kom ind i pausen og satte endnu mere krudt til den danske venstre side, selvom han nærmest havde umulige arbejdsbetingelser med et hjemmehold, der stod ekstremt dybt på banen.

Andreas Skov Olsen - 3 bolde
Kom ind i pausen og var med det samme et frisk pust i den danske offensiv. Første afslutning kom efter 20 sekunder på banen, men faldt herefter mere og mere ud af opgøret. Fremtvang et rødt kort til Færøerne kort før tid og sniger sig derfor op på tre bolde.

Mikkel Damsgaard – 2 bolde
Viste flere gange, at han opfatter spillet meget hurtigere end mange af de andre spillere på banen. Løftede den danske offensiv, efter han blev sendt på banen tidligt i anden halvleg, men kunne ikke afhjælpe en generelt meget skidt indsats af Danmark.

Yussuf Poulsen - 2 bolde

Blev skiftet ind med et kvarter tilbage. Eller gjorde han? Yussuf Poulsen blev sendt på en utaknemmelig opgave, og den løste han ikke specielt godt. Fik dog en fin hovedstødschance med otte minutter tilbage, som desværre var umulig at sende i mål.

Kasper Hjulmand - 1 bold
Skiftede ni spillere i forhold til sejren over Skotland. Den taktik virkede mod Moldova, men mod et stærkt kæmpende og motiveret færøsk mandskab var det alt for overmodigt. De danske spillere virkede ikke til at være tilstrækkeligt sammenspillet til at løse opgaven med så mange udskiftninger. Skidt set af landstræneren, der heller ikke for alvor formåede at vende kampen med sine indskiftninger. En kamp mod Færøerne skal ti ud af ti gange give en komfortabel sejr.