Video : Tipsbladet
Superliga

11 mand kan sælges for mindst 50 millioner i 2022

Superligaen satte salgsrekord i sommeren 2021, og der er flere spillere i ligaen, der kan gøre 2022 til endnu et jubelår for økonomidirektørerne.

Der var smæk på i transfervinduet i Superligaen.

Over 600 millioner kroner blev der solgt for fra de 12 Superliga-klubber i sommeren 2021, og det er en rekord, der overgår selv boomårene før coronakrisen.

Nu er Kamaldeen Sulemana, Mohamed Daramy, Frank Onyeka og flere andre profiler væk, men dermed behøver det ikke være slut med at sælge spillere dyrt fra Superligaen.

Tipsbladet.dk har tjekket Superliga-klubberne og fundet 11 mand, der allerede næste år kan sælges til mindst 50 millioner kroner.

Andreas Schjelderup
FC Nordsjælland
17 år
Forward/kantspiller, Norge

Han er The Real Deal, Andreas Schjelderup.

Kapret foran en række af Europas største klubber har FC Nordsjælland en spiller, der kan overgå selv Kamaldeen Sulemana i værdi, og han er ellers Superligaens dyreste spiller.
FCN forsøger at holde indkøbene til et minimum men er klar på at købe de helt store talenter, og Schjelderup er et af dem.

Schjelderup er på Norges U/21-landshold og spiller en central rolle i FCN's angreb efter salget af Sulemana, og han kan være voldsomt mange penge værd allerede til næste sommer.

Hvad kan gøre ham så mange penge værd: Kombinationen af fart, teknik og gode afslutninger kan gøre Schjelderup til endnu et FCN-salg til et trecifret millionbeløb.

Jonas Wind
FC København
22 år
Forward/offensiv midtbane, Danmark

Det blev i stedet Victor Nelsson og Mohamed Daramy, der blev solgt den forgangne sommer, men derfor er Jonas Wind selvfølgelig ikke røget af bordet som salgsemne, tværtimod.

Som B.T fortalte i august bød Brentford knap 50 millioner kroner, hvilket vel dårligt nok kunne tages alvorligt, og hvis ellers Wind fortsætter med at lave mål og spille for Danmark, kan han sælges for samme beløb som Mohamed Daramy.

Winds landsholdsplads og FCK’s tur i Conference League åbner døre på markedet.

Hvad kan gøre ham så mange penge værd: Mål og mange spidskompetencer, der kan få en udenlandsk klub til at smide mange penge.


Jens-Lys Cajuste
FC Midtjylland
22 år
Central midtbane, Sverige

FC Midtjylland kunne have solgt Cajuste dyrt i sommeren 2021, men midtjyderne fik ikke det kæmpe tilbud, de var overbeviste om ville komme i slutningen af vinduet.

Nu skal Cajuste arbejdes ind på holdet igen, hvilket han med statsgaranti bliver, og så vil FC Midtjylland forsøge sig med et kæmpeslag til januar eller næste sommer.

Hvad kan gøre ham så mange penge værd: Landsholdsplads og præstationerne med FC Midtjylland har allerede skubbet ham op i lejet omkring 10 millioner euro, FC Midtjylland kunne have stukket i lommen ved et salg tidligt i transfervinduet i sommeren 2021. Det er Cajuste også værd i 2022.

Evander
FC Midtjylland
23 år
Central midtbane, Brasilien

Langt om længe rammer Evander det høje niveau, man kunne se ved ankomsten i 2018 og i perioder i 2019.

Bliver det ved, kan FC Midtjylland og Evander få indfriet målet om et storsalg - han kunne allerede have været solgt i sommers, men FCM vil have betydeligt mere end de 55-60 millioner kroner, man fik tilbudt.

Hvad kan gøre ham så mange penge værd: De afleveringer og afslutninger er skabt til en af de store ligaer i Europa. Den teknik tiltaler udenlandske klubber.

Paulinho
FC Midtjylland
26 år
Venstre back, Brasilien


Han er efterhånden midaldrende i transfersammenhæng og kommer ikke meget over 50 millioner kroner, hvis han da kommer derop, men sælges kan Paulinho efter et par gode år i FCM-trøjen.
Der skal nok en god tur i Europa League til for, at det bliver til en af de store ligaer og en klub, der kan vinde noget, men solgt bliver brasilianeren givetvis.
Et ekstra argument for, at det sker: Med spillerkøb i Brasilien i omegnen af 70 millioner kroner skal FCM også til at sælge nogle af benævnte brasilianere – derfor skal Paulinho eller Evander, og nok begge, skydes afsted i 2022.

Hvad kan gøre ham så mange penge værd: De offensive kvaliteter er velegnet til et tophold eller en klub, der angriber uanset hvad.


Gustav Isaksen
FC Midtjylland
20 år
Kantspiller/forward, Danmark

Anders Dreyer er solgt, så nu er der en motorvej åben for Isaksen, som trænere og ledere i den grad tror på.

Der skal stadig finpudses en hel del, beslutningerne skal blive bedre, men når han rammer en god kamp, ligner Gustav Isaksen en kommende landsholdsspiller.

Det bliver ikke nødvendigvis nemt, og FCM’s skal finde hinanden efter salget af gennembrudsstærke Dreyer og købet af Marrony. Men lykkes det, kan Isaksen slutte sig til gruppen af storsalg i FC Midtjylland.

Hvad kan gøre ham så mange penge værd: Hurtig og pågående, det er det, scouts, direktører og agenter gerne vil se.

Mohammed Diomande
FC Nordsjælland
19 år
Central midtbane/kantspiller, Elfenbenskysten

En alvorlig skade ødelagde sidste sæson, men undgår Diomande problemer i år, bliver det hans år sammen med Andreas Schjelderups.

En dynamisk og teknisk stærk midtbanespiller, der i flere kampe har overmatchet sine direkte modstandere i alle aspekter – og som sagtens kunne være næste storsalg, mens FC Nordsjælland så kan vente med at sælge Andreas Schjelderup til 2023.

Hvad kan gøre ham så mange penge værd: Som så mange FCN-spillere før ham har Diomande værktøjerne til at spille på ambitiøse, boldbesiddende hold i de store ligaer.

Victor Kristiansen
FC København
18 år
Venstre back, Danmark

Det er stadig tidligt i seniorkarrieren for Victor Kristiansen.

Men det ser lovende ud i den første tid for FC København, og da ikke mindst i denne sæson.

Han er lige kommet på U/21-landsholdet, han er starter for FC København, og det er vigtigt for københavnerne at have nye, unge folk på vej, efter Mohamed Daramy blev Ajax-spiller og 23-årige Victor Nelsson røg til Galatasaray.

Club Brugge forsøgte at købe Kristiansen for 30 millioner kroner i august, og der skal ikke mere end en god sæson til, før prisen for alvor kan ryge i vejret.

Hvad kan gøre ham så mange penge værd: Dynamiske, offensive backs er meget værd på markedet.

Ísak Bergmann Jóhannesson
FC København
18 år
Central midtbane/offensiv midtbane, Island

Det kunne se ud til, at FC København har gjort et kup meget sent i transfervinduet ved at købe Ísak Bergmann Jóhannesson.
Hvorfor han ender i FC København og ikke i en af Europas største klubber er endnu uvist, men alle tegn er umiddelbart positive: I FCK kommer den islandske teenager til at spille på et dominerende hold og på en meget større scene end Norrköping. Går det godt, kan han ligesom FC Nordsjællands Andreas Schjelderup bliver et absolut rekordsalg fra Superligaen, men først skal der lige findes plads til både ham, Pep Biel, og hvem der ellers skal være i FC Københavns offensiv.

Hvad kan gøre ham så mange penge værd: Med en god sæson i europæisk fodbold kan talentet allerede være nok til et storsalg næste år.

Kamil Grabara
FC København
22 år
Målmand, Polen

De er ikke glade for skiftet i Århus, men FC København ser ud til at have valgt rigtigt ved ikke at holde fast i Kalle Johnsson og Sten Grytebust, selvom de to skandinaver begge har vundet Tipsbladets målmandskåring Det Gyldne Bur. Grabara er begyndt godt i FC København, og med Liverpool på CV'et sammen med europæiske kampe kan Grabara på en sæson eller to blive et emne i en af Europas største ligaer.

Hvad kan gøre ham så mange penge værd: Udstrålingen og evnen til at overtage kampe, samt FC Københavns evne til at sælge keepere dyrt.

Morten Frendrup
Brøndby IF
20 år
Central midtbane, Danmark

Jesper Lindstrøm og Mikael Uhre tog opmærksomheden, men den slidstærke midtbanespiller Morten Frendrup kan også blive mange penge værd for Brøndby.
Mesterklubben fik lidt over 50 millioner kroner for at sælge Jesper Lindstrøm, og med en god Frendrup-sæson kan man måske også presse den centrale midtbanespillers pris derop, selvom det ikke er helt så nemt at gøre som med en offensiv midtbanespiller, der scorer flittigt.

Hvad kan gøre ham så mange penge værd: Danske spillere, ikke mindst på midtbanen, er i høj kurs, ikke mindst efter landsholdets fine præstationer.