Video : Tipsbladet
Bundesliga

Sammenligner Wahid Faghir med tidligere bomber

Den 18-årige dansker minder om en tidligere Bundesliga-bomber, lyder det.

Det er fornuftigt af VfB Stuttgart, at de har hentet det danske angribertalent Wahid Faghir. Det mener Alexander Brunst, målmand i Vejle Boldklub, i hvert fald.

Wahid Faghir skiftede Vejle Boldklub ud med Bundesliga-klubben på transfervinduets sidste dag i sidste uge for et beløb, og det var ikke et billigt køb af VfB Stuttgart. Ifølge danske medier endte prisen på den danske U21-landsholdsspiller således på knap 50 millioner kroner.

Til gengæld får VfB Stuttgart så også en spiller, der minder om en af klubbens legender i form af Mario Gomez. Det siger Alexander Brunst, der altså kender Wahid Faghir fra Vejle, til BILD.

- Wahid har en uhyggelig indflydelse. Han er stærk, høj og kan sparke med begge fødder. Jeg ser ham ikke som en angriber, der bare venter på afslutningen, men som en opspilsstation på angriberpladsen, som også sikrer boldene og fordeler dem godt. Han har fin teknik, men han er også fantastisk i en-mod-en, har god fart og har et godt hovedstød. Han minder mig lidt om Mario Gomez - selvom Wahid er stærkere teknisk efter min mening. Han kan vokse meget, siger Alexander Brunst til BILD og tilføjer:

- Bundesligaen er naturligvis et andet postnummer end den danske liga. Men Wahid har meget, der kører for ham. Det er vigtigt, at han forbliver klar i hovedet. Og at han ikke lader transferprisen lægge yderliger pres på. Men han er heller ikke typen til det. Han kan ignorere, hvad der foregår omkring ham. Han vil bare score. Jeg ville også have hentet ham til Stuttgart.

Mario Gomez lagde sidste sommer støvlerne på hylden som 35-årig, men nåede i sin aktive karriere at score hele 170 mål i Bundesligaen, at blive topscorer i Bundesligaen en gang og at score 31 mål for det tyske landshold. Hvis Wahid Faghir bliver ligeså succesfuld, vil de formentlig være mere end tilfredse med købet i VfB Stuttgart.

Den 18-årige dansker kan potentielt debutere i Bundesligaen for VfB Stuttgart i weekenden, når de møder Eintracht Frankfurt, der har Jesper Lindstrøm på holdet.