Video : Tipsbladet
Bundesliga

Drømmedebut: Marcus Ingvartsen slår klubrekord

Den tidligere Superliga-bomber kunne nok ikke have drømt om en bedre debut.

Marcus Ingvartsen skiftede fra FC Union Berlin til Mainz 05 på en lejeaftale til sidst i sommerens transfervindue, og i den netop overståede weekend fik den danske landsholdsbobler en sand drømmedebut for sin nye klub.

Lørdag blev han skiftet ind i Bundesliga-kampen mod Hoffenheim efter 75 minutter. To minutter senere havde den danske angriber allerede scoret sit første mål for klubben.

I den forbindelse skrev Marcus Ingvartsen sig også ind i Mainz 05’s rekordbøger. Aldrig har en spiller skullet bruge færre minutter på at score sit første mål for klubben, skriver det store tyske fodboldmedie Kicker.

Tidligere sad Tim Hoogland på den rekord i Mainz 05. Han skulle bruge fem minutter af sin debut på at score sit første mål for Bundesliga-klubben - altså noget mere end de to minutter, som 25-årige Marcus Ingvartsen skulle bruge.

Det blev endda også til en 2-0-sejr til Mainz. En bedre debut kunne han nok ikke have ønsket sig. 

Mainz 05 og klubbens danske cheftræner, Bo Svensson, håber formentlig, at der er flere mål i støvlerne hos Ingvartsen. Klubben har nemlig mistet sidste sæsons to topscorere - Robin Quaison og Jean-Philippe Mateta.

Marcus Ingvartsen blev i 2016/17-sæsonen topscorer i Superligaen med 23 fuldtræffere for FC Nordsjælland, og efterfølgende skiftede han til KRC Genk. I de seneste to sæsoner har han spillet for FC Union Berlin, hvor han scorede ni mål på 61 kampe i Bundesligaen.