Video : Tipsbladet
Superliga

Før Europa: Brøndby er en utroværdig mester

Fodboldekspert Francis Dickoh glæder sig til at følge de fire danske hold i Europa. Han er mest bekymret for Brøndby IF.

Et lille stykke dansk fodboldhistorie skrives torsdag aften.

Her indtræder hele fire danske hold i et europæisk gruppespil, og det er aldrig sket før, at så mange Superliga-klubber fortsat skal dyste på den anden side af kvalifikationen. Med til historien hører naturligvis, at den nystartede Conference League har bidraget til en lettere vej til Europa.

FC Midtjylland og Brøndby IF er med i Europa League, mens FC København og Randers FC er de danske repræsentanter i Conference League.

Francis Dickoh, der er ekspert hos DR Sporten og Mediano, glæder sig til at følge den danske kvartet, og han har særligt store forventninger til to af dem.

- FC København skal jo gå videre fra deres pulje som seedet hold. Og FC Midtjylland har også fået en gruppe, hvor modstanderne er til at tale med, og hvor de lægger ud med Ludogorets, de jo slog i Champions League-kvalifikationen sidste år, siger Dickoh til tipsbladet.dk og tilføjer:

- Jeg forventer, at de to hold går videre fra deres grupper, og jeg gider ikke høre på undskyldninger om, at det er svært både at fokusere på Europa og Superligaen. Man skal simpelthen være klar til de turneringer, man er med i. Transfervinduet er lukket, og det lader til, at klubberne har haft økonomi til at hente de nødvendige spillere. FCK har hele tiden vidst, at de ekstremt gerne vil i gruppespillet, og FC Midtjylland har også længe vidst, at de skulle spille gruppespil. Så der er ikke nogen undskyldninger for de to klubber.

Det store spørgsmålstegn er Brøndby IF, der er forsvarende danske mestre, men har fået en elendig sæsonstart med blot en enkelt sejr i 10 kampe. De blå-gule skal i Europa League-gruppespillet møde Sparta Prag, Lyon og Rangers FC. 

Francis Dickoh har bange anelser på de blå-gules vegne.

- Brøndby er en utroværdig mester forstået på den måde, at jeg er i tvivl om, hvorvidt de selv tror på, at de kan vinde fodboldkampe. De vandt en vigtig kamp mod FC Midtjylland, som lige så godt kunne være gået helt anderledes, og jeg vil gerne se dem vinde en fodboldkamp og så vokse ud fra det. De er det hold af de fire danske i Europa, jeg er mest bekymret for, siger han.

Sommerens transfervindue har heller ikke ligefrem fået optimismen til at blomstre.

- De ligger, som de har redt. Jeg kan godt se, at det er en svær afvejning, hvornår man skal hente en ny midtstopper, når man ikke ved, om Andreas Maxsø bliver solgt eller ej. Men det er den eneste position, hvor jeg kan se en plausibel forklaring, at man ventede med at handle ind på den måde, som man gjorde, siger Dickoh. 

Randers FC får en på opleveren i klubbens første europæiske gruppespil - her venter AZ Alkmaar, CFR Cluj og Jablonec. 

- Randers er havnet i en lidt grå pulje, hvor de møder den nok stærkeste modstander Alkmaar først. Hvis de kan levere noget af det, de gjorde mod Galatasaray, forventer jeg, at Randers spiller en række tætte kampe. Jeg er ikke sikker på, at de går videre, men de er et godt organiseret hold, der kan gøre kampene tætte, og så har de gode og formstærke spillere i Tosin Kehinde og Vito Hammershøy-Mistrati, og så Lasse Berg Johnsen, som jeg simpelthen ikke kan rose nok, lyder det fra Francis Dickoh. 

FC København og FC Midtjylland skal i aktion klokken 18.45 på torsdag, mens Brøndby IF og Randers FC dyster klokken 21.00.