Kæmpe pokalchok: FCK ryger ud til 1. divisionshold

En kæmpe sensation i den danske pokalturnering: FC København er ude efter nederlag til Nykøbing FC.

En pokalchok af de helt store skete onsdag aften i Nykøbing, hvor FC København gæstede Nykøbing FC.

Københavnerne kom til kampen efter weekendens nederlag i Superligaen til FC Midtjylland og skulle jagte noget oprejsning. Men det blev det på ingen måde. Tværtimod indkasserede de en ny nedtur og røg ud med et 0-3-nederlag til Nykøbing FC.

Enkelte normale startere som Pep Biel, Nicolai Boilesen og Lukas Lerager var ellers i startopstillingen, mens reserver som Peter Ankersen, Kamil Wilczek og Isak Johannesson også startede.

De kunne imidlertid ikke stoppe Nykøbing FC, der efter blot tyve minutter var foran med to mål.

Sebastian Koch scorede kampens første mål i det 14. minut. Pierre Bengtsson smed bolden væk med en skidt aflevering, og så kunne Mathias Gehrt lægge den til rette for Sebastian Koch, der sendte kuglen i mål.

Få minutter senere var han på pletten igen. I det 19. minut kom han først på et fladt indlæg og fordoblede føringen.

Det fik Jess Thorup til at reagere, og FC København skiftede efter 26 minutter to mand: Ind kom Victor Kristiansen og Jens Stage, mens Pierre Bengtsson og Rasmus Højlund røg ud.

I pausen var der flere udskiftninger, da Jonas Wind og William Bøving blev sendt ind i stedet for Kamil Wilczek og Andri Baldursson. Med de ændringer kom FC København også mere på bolden og blev mere farlige, men bolden kom aldrig i mål.

I stedet slog Nykøbing FC sejren fast med en stærk kontra i slutminutterne, hvor Sebastian Koch lagde bolden til rette for Mathias Kristensen, der sendte den i mål.

Det sluttede dermed med en sejr til Nykøbing FC, der er videre i turneringen, mens FC København er ude og udelukkende kan fokusere på Superligaen og Conference League.

Pokalmestrene videre
Andetsteds spillede de forsvarende pokalmestre fra Randers FC også i turneringen mod Fremad Amager, og her spillede de sig videre i noget af en pokalfest.

Trods en tidlig scoring til værterne fra Amager vandt Randers FC således 3-2. Stephen Odey scorede to af målene, mens det sidste blev scoret af blot 17-årige Filip Bundgaard Kristensen.