Video : Tipsbladet
Superliga

AaB'er blev vraget i FCM: Trængte til at komme væk

Anders Hagelskjær jagter gennembruddet i AaB efter sit skifte fra Silkeborg. Et gennembrud, han aldrig fik i FC Midtjylland, som han fik sin fodboldopdragelse hos.

Anders Hagelskjær banker i øjeblikket på døren til Martí Cifuentes' startopstilling i AaB efter sommerskiftet fra Silkeborg. 

Han gør sit for, at den spanske træner har et luksusproblem på positionen. Blandt andet scorede han i seneste runde mod OB, ligesom han også spillede en afgørende rolle i 3-2 sejren over Viborg, hvor det var hans fremragende diagonalaflevering ud til Kristoffer Pallesen, som var stærkt medvirkende til sejrsmålet. 

Det kunne dog have været gået meget anderledes for Hagelskjær, der har en længere fortid hos FC Midtjylland. Han har fået hele sin fodboldopdragelse hos FCM, som han kom til som 10-årig, men da han blev seniorspiller, var der dog ikke plads til ham, og han ærgrer sig over, at han ikke slog igennem i klubben. Det siger han til Nordjyskes podcasts Ripodsten

- Jeg havde brugt utrolig meget tid i FC Midtjylland, og det var hårdt, da jeg fandt ud af, at det ikke var der, jeg skulle spille. Men jeg kom op som senior med en skade, og de gav mig en et-årig kontrakt, så jeg kunne komme tilbage og træne en masse. Det var jeg taknemmelig for dengang, men jeg kunne også godt mærke, at jeg efter mange år i klubben trængte til at komme ud. Selvfølgelig ville jeg gerne have slået igennem i FC Midtjylland, og jeg fik en masse ting med derfra rent fodboldmæssigt, fortæller han blandt andet.

Hagelskjær og FC Midtjylland brød båndene i 2017, hvor han først blev lejet ud til Skive, som han senere skrev permanent kontrakt med. Skiftet betød meget for ham, for her fik han endelig prøvet kræfter med seniorfodbold, fortæller han. 

Han siger desuden, at han ikke er blevet lovet førsteholdsfodbold i AaB, hvilket han har det fint med. 

Han har indtil videre spillet otte kampe for AaB i denne sæson.