Video : Tipsbladet
Premier League

Schmeichel afslører: Ville købe en del af United

Den tidligere landsholdskeeper fortæller i sin bog "One", at han på et tidspunkt var involveret i et forsøg på at købe en del af Manchester United.

Den danske målmandslegende Peter Schmeichel forsøgte at købe Brøndby IF, da Jan Bech Andersen i stedet købte klubben fra den københavnske Vestegn.

Den historie har efterhånden været kendt i noget tid, men det er faktisk ikke den eneste klub, den tidligere landsholdsspiller i sin tid efter fodbolden har forsøgt at købe.

Peter Schmeichel, der er aktuel med sin selvbiografi "One", fortæller i bogen, at han også har været involveret i et forsøg på at købe en del af Manchester United, som Schmeichel naturligvis selv har en fortid som spiller i.

I bogen "One" siger den nu 57-årige dansker:

- På et tidspunkt blev jeg involveret i et konsortium, der havde mulighed for at købe en markant del af Manchester United. Glazer-familien var presset på grund af deres gæld fra 2005-overtagelsen, særligt deres hedgefond-lån, som de hæftede personligt for. De stod til 232 millioner pund i begyndelsen af 2010, og det eksploderede på det nærmeste med en akkumulerende årlig rente på hele 16,25 procent. Gælden ville vokse til 600 millioner pund i 2017, hvis der ikke blev handlet. Dertil kom de mere end 500 millioner pund, som United skyldte bankerne i konventionelle lån, siger Peter Schmeichel og forklarer: 

- Fansene var oprørte, og fornemmelsen på børsen i London var, at familien Glazer muligvis ville sælge en del af eller hele klubben, hvis det rette tilbud landede. Min investeringsgruppe tilbød at overtage hedgefond-gælden mod 30 procent af United og en plads i bestyrelsen. Inderst inde troede jeg aldrig på, at det ville lykkes, men jeg kunne lide selve processen: at lære om forretningsverdenen, diskutere fremtiden for sportsindustrien og medieudviklingen - særligt digitaliseringen - og samtidig skabe et værdifuldt netværk. Glazer-familien løste imidlertidig sit problem takket være et obligationslån på 500 millioner pund og ved efterfølgende at gå på børsen i New York. Dermed forsvandt enhver realistisk chance for, at vores gruppe kunne få medejerskab af klubben.

Peter Schmeichel fortæller videre i bogen, at han gjorde det af to årsager: Dels for at komme tilbage til den klub, han elsker så højt, dels for at gøre klubben fanejet og få sat udviklingen af egne spillere i højsæde igen.

Den tidligere keeper, der både i 1992 og 1993 blev kåret til verdens bedste, spillede i Manchester United fra 1991 til 1999. I sin sidste sæson i klubben vandt han mesterskabet, FA Cuppen og Champions League. 

Schmeichels selvbiografi er på gaden nu.