Video : Tipsbladet
Superliga

Brøndby er storfavoritter mod bundholdet

Brøndby IF er storfavoritter, når Vejle Boldklub kommer på besøg i Superligaen.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 16.00
Spillested: Brøndby Stadion
Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
På TV: Canal 9
Hashtag: #bifvb #sldk

Holdnyt:
Brøndby IF:
Efter halvdelen af Grundspillet i Superligaen ligger Brøndby IF uden for top seks, så der er et arbejde forude for de forsvarende danske mestre, der har som målsætning at komme blandt de seks bedste, når slutspillet går i gang.

Klubben spillede senest 1-1 i Randers og er da også bare to point efter OB på sjettepladsen, men det er alligevel påfaldende, at man blot har vundet to af 11 kampe i denne sæson.

Der er naturligvis også blevet sagt farvel til vigtige spillere i løbet af sommeren, og dem, der er kommet ind, mangler fortsat lige at finde sig til rette og leve op til det niveau, de viste, inden de kom til BIF.

Til opgøret mod Vejle Boldklub er Brøndby IF kan Blas Riveros gøre comeback efter en korsbåndsskade. Han har spillet på reserveholdet og er med i truppen til kampen. Mikael Uhre er også med, selvom han for nogle uger siden blev ankelskadet. 

Rasmus Wikström er ude med en skade, og heller ikke Peter Bjur er med. Både Mads Hermansen og Mathias Greve er samtidig ude af truppen med mindre problemer.

Vejle Boldklub:
11 kampe, to point.

Det er svært at være optimistisk på vegne af Vejle Boldklub, der fortsat har første sejr til gode og har gang i en af de værste sæsonstarter i Superligaen til dato. Klubben er storfavorit til at rykke ud af rækken.

Man har despeerat brug for en sejr, og kan den komme i Brøndby, vil man hente lidt ind på konkurrenterne i bunden. Men det bliver svært for Vejle, der både offensivt og defensivt har problemer.

Kevin Yamga har forladt klubben, da han spiller for lidt, og så har man skrevet under med Hallur Hansson, der allerede søndag kan komme i spil, selv om han ikke har haft en klub siden i sommer.

Luka Djordjevic og Jacob Schoop spillede ikke seneste Superliga-kamp, men duoen er tilbage i truppen.

Derudover har Peter Sørensen udtaget den bare 18-årige Christian Gammelgaard, der er akademispiller i klubben.

Saeid Ezatolahi sidder ude med karantæne.

Karantæne:
Brøndby IF: Ingen
Vejle Boldklub: Saeid Ezatolahi

Bud på startopstillinger:
Brøndby IF (3-5-2): Mikkelsen - Rosted, Maxsø, Tshiembe - Bruus, Slimane, Radosevic, Frendrup, Mensah - Uhre, Hedlund

Vejle Boldklub (4-4-1-1): Grytebust - Mølgaard, Kolinger, James, Davidsen - Sousa, Drammeh, Høllsberg, Engel - Mucolli - Ponce

Profilen:
Denis Kolinger er måske Vejle Boldklubs bedste spiller. Den kroatiske stopper skal have en god kamp, hvis VB skal have noget med fra Brøndby. Hold øje med stopperen, der på rygtebasis var kædet sammen med Brøndby IF i sommer.

Vidste du, at..:
Vejles start på sæsonen er den tredjedårligste start nogensinde i Superligaen. VB har med andre ord haft store problemer og har brug for point, hvis man skal kunne tro på, at man kan redde livet i dansk fodbolds bedste række. Læs mere om den dårlige sæsonstart her.

Dom:
Brøndby IF er storfavoritter til opgøret, og vi har svært ved at se, hvordan Vejle Boldklub skal få noget med fra kampen. Indtil videre har man tabt alle fem udekampe i Superligaen denne sæson - senest blev det til 0-6 mod OB.

BIF vinder opgøret med 2-0.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: