Video : Tipsbladet
Superliga

Superliga-dom: Snyder RFC igen de rigere klubber?

Superliga-grundspillet er halvvejs - det er tid til at gøre status over de 12 klubber og spådommen over deres skæbner i de næste 11 runder. Her Randers FC.

Randers FC imponerer os.

Selv med et europæisk gruppespil at tænke på, noget klubben aldrig har prøvet før, ligner Randers sig selv og er et hold, der skaber rigeligt til at ligge i Top 6, selvom rygtet for at være fysisk hårdt og simpelt spillende stadig hænger ved.

Kronjyderne har en reel chance for at spille sig videre fra Conference League-puljen efter to uafgjorte gruppekampe, og den skal naturligvis forfølges.

Men når det er sagt, kan det godt blive en hårdere færd gennem anden halvdel af grundspillet, selvom Randers fra en fjerdeplads har en pude på fem point ned til FC Nordsjælland på syvendepladsen.

Klarer man sig godt efter landsholdspausen i kampe mod rivalerne OB og AGF, der desperat kæmper for at komme op i nærheden af Top 6, ligger man godt til før en meget svær kamp mod skrækmodstanderen FC Midtjylland, og så er udsigten en overvintring i Top 6.

Det vil også være en god idé, for der skal ikke megen fantasi til for at se et scenarie, hvor Randers sælger en profil eller to til januar, og så bliver afslutningen på grundspillet sværere, end man bryder sig om.

Vigtigste mand: Erik Marxen
Forsvarsspilleren holder sammen på et hold, der er blevet betydeligt mere offensivt indstillet de seneste 24 måneder og spiller med folk på midtbanen, der ikke har lige så mange kilogram og knaldhårde tacklinger som naturligt pensum.

Marxen holder styr på Randers, så ingen modstandere kommer nemt til noget, heller ikke når europæiske opgaver tærer på kræfterne.

Han bliver vigtig, selvom han ikke nødvendigvis har været holdets bedste mand i sæsonen indtil nu.

Slutplacering i grundspillet: 6
Randers har klaret sig flot indtil videre, men de kommer på hårdt arbejde hen mod målstregen i 22. runde og kan også miste en spiller eller to på transfermarkedet til januar. Men det bliver til en tur i Top 6.

Idealopstilling: 4-4-1-1


Sådan er det gået i Grundspillet for de 12 hold: