Video : Tipsbladet
Superliga

Undskylder udtalelser om Randers-spillere

FK Jablobec beklager, at klubbens cheftræner omtalte tre Randers-spillere som "sorte perler".

FK Jablonec og Randers FC tørner sammen torsdag aften i Conference League, og traditionen tro afholdte de to klubber et pressemøde dagen før kickoff. Her vakte tjekkernes cheftræner Petr Rada en del opsigt med en bemærkning om Randers-spillerne Stephen Odey, Alhaji Kamara og Tosin Kehinde.

Jablonec-bossen omtalte den offensive Randers-trio som "sorte perler", og den kommentar må siges at høre til i kategorien for de mere usædvanlige af slagsen. 

Nu erkender tjekkerne, at ordene faldt uheldigt fra cheftræneren, og FK Jablonec beklager over for Randers FC og andre, der måtte føle sig stødt over udtalelsen.

- Vores træner har valgt en upassende sammenligning om Randers-spillerne. Det var på ingen måde hensigten, at det skulle virke stødende over for nogen - tværtimod. Han fremhævede deres styrker og store betydning for holdet, siger Martin Bergman, der er presseschef i FK Jablonec, til tipsbladet.dk og tilføjer:

- Fordi disse kvaliteter er meget værdifulde, valgte han analogien "sorte perler", men jeg skal være den første til at undskylde, hvis det er blevet misforstået. Det har aldrig været hensigten. Vi har selv en afroamerikansk spiller på holdet.

- Vi beklager misforståelsen, og vi er sikre på, at torsdagens kamp vil blive afviklet i ånden af fair play, som vores samarbejde med Randers FC hidtil har været. 

Randers FC oplyser til tipsbladet.dk, at klubben ikke har nogen kommentarer til udtalelsen fra Jablonecs cheftræner.

Der er kickoff mellem FK Jablonec og Randers FC klokken 21.00.