Video : Tipsbladet
Generelle

Fra PL-kampe til bænken i Sverige: Jeg hader det

Som situationen er lige nu, trives han ikke.

Den danske målmand Jakob Haugaard fortæller i et interview med det svenske medie Fotbollskanalen, at han hader at sidde på bænken og ikke være førstemålmand. 

29-årige Haugaard, der tidligere har spillet i Premier League for Stoke City, spiller til daglig i den svenske klub AIK, som han skiftede til i januar 2020. Her blev han hentet til for at spille fast, og i forbindelse med skiftet var han også selv tydelig omkring, at han ikke kunne se sig selv i klubben, hvis han skulle sidde på bænken. 

Sidenhen er der dog sket meget. Han har ikke startet inde for klubben siden august 2020, og i det meste af 2021 har målmanden døjet med skader. Derfor kunne han også i sommer se AIK hente en konkurrent i Kristoffer Nordfeldt, der siden skiftet har stået fast for klubben. 

På nuværende tidspunkt ønsker Haugaard dog kun én ting, og det er at blive helt fri af sin skade. 

- Jeg har det bedre nu, end jeg har haft længe. Jeg har været skadet i flere måneder, og det har været hårdt. Nu er jeg begyndt at træne igen fuldt ud, så det bliver bedre, siger han til Fotbollskanalen.  

Den danske keeper forholder sig også til konkurrencen om startpladsen mellem stængerne, når han er tilbage fra skaden. Og her forventer han, at det bliver hårdt. 

- Det er meget hårdt. Meget, meget hårdt. De to andre har gjort det godt, når de spiller. Så det er meget hårdt. Men for mig handler det bare om at komme tilbage fysisk og træne hårdt hver dag. Så må vi se, hvad der sker, siger han. 

Som svar til spørgsmålet om, hvorvidt han er tilfreds med at skulle sidde på bænken, er danskeren dog meget tydelig.

- Nej, jeg er ikke. Slet ikke. Jeg hader det. Det er sådan, det er, men jeg skal fokusere på min fysik nu. Mit hovedfokus er at kunne spille uden smerter. Men nej, jeg hader det selvfølgelig, siger han. 

Ud over Stoke har Jakob Haugaard en fortid i Wigan og FC Midtjylland og AB.