Video : Tipsbladet
Superliga

Ny spillers far er blevet BIF-fan: Det er unikt

Christian Cappis' far har aldrig været i Danmark, men har alligevel dannet så tæt et bånd med Brøndbys fans, at han også vil følge klubben, når sønnen en dag er væk. Interview med internettets mest aktive spillerfar.

Selv om Jay Cappis aldrig har sat sine fødder på Københavns Vestegn, og han ikke taler dansk, skriver han tit med capslock i bund, når Brøndby IF spiller. Han akkompagnerer også jævnligt sine tweets med ”Kom saa gul!”

Det er selvfølgelig i høj grad, fordi han er far til Christian Cappis, der kom til klubben i sommer. Men Cappis senior har også opbygget en helt særlig forbindelse med mennesker, han aldrig har mødt, og som bor omme på den anden side af jorden i forhold til hans hjem i Texas.

Det levende engagement i hans søns karriere deler han formentlig med de fleste forældre til professionelle fodboldspillere, men det er sjældent, vi andre får lov at opleve det på nært hold. Men når Jay Cappis tweeter, får man indtrykket af, at det er uden filter.

-  Jeg føler mig inkluderet. Jeg føler det, som om jeg er med på rejsen. Jeg føler, jeg er en del af fællesskabet, selv om jeg ikke fysisk er der. Og jeg elsker det, siger Jay Cappis til tipsbladet.dk.

- Der er en grund til, at jeg er så passioneret over Brøndby. Ja, jeg har søn, der spiller der, men jeg har hele mit liv været passioneret for sport. Fansenes lidenskab for klubben matcher min lidenskab for sport. Det er ikke svært for mig at relatere til.

- Det er unikt. Det er ikke som nogen anden oplevelse, vi har haft i Christians andre klubber. Brøndby er noget helt andet. Uanset hvor Christians karriere fører hen, kan jeg ikke forestille mig, at jeg holder op med at gå op i, hvordan det går Brøndby.

En lille verden
Jay Cappis begyndte at få de første henvendelser fra Brøndby-fans i foråret, efter klubben havde offentliggjort, at den havde skrevet kontrakt med spilleren. Nu kan man dagligt følge ham interagere med danske tilhængere, og han har dannet så mange relationer, at han får travlt, når han og hans hustru forhåbentlig kommer til Danmark til foråret.

- Jeg har fået en del invitationer, og jeg joker med Christian og hans hustru ved at sige: ”Vi kommer selvfølgelig til at se jer, men vi har så mange andre, vi også skal se”, fortæller Jay Cappis med et grin.

Når Brøndby spiller, er det oftest tidligt på dagen i Texas, men Jay Cappis er altid oppe alligevel. Som regel må han dog nøjes med at følge kampene på livescore, for ESPN+ sender ikke dansk fodbold, selv om kanalen faktisk viste nogle kampe tidligere. I stedet må han ofte sætte sin lid til at få de store øjeblikke direkte fra sine medfans.

- Jeg kunne ikke se pokalkampen (mod Allerød, hvor Christian Cappis scorede to, red.), så der filmede nogle Brøndby-fans deres tv og lagde videoen op og taggede mig i det. Det var et højdepunkt for mig, siger Cappis den ældre.

- Da han fik sin første start på stadion, sang de hans sang. Der var flere, der filmede det og postede det, så jeg kunne se det.

Jay Cappis kan i det hele taget nævne mange eksempler på det blomstrende forhold mellem ham som spillerfar og Brøndbys fans. Et af hans foretrukne eksempler daterer sig til returkampen i Champions League-kvalifikationen, da RB Salzburg var på besøg. En Twitter-bruger tog et billeder af et texansk flag med ”CAPPIS” skrevet på og sørgede for, at senior hjemme i USA så det.

Det gjorde stort indtryk på Jay Cappis, at det ikke bare var et amerikansk flag, men Texas’ Lone Star Flag.

- Der måtte være mere til historien, så jeg postede på Twitter, at jeg gerne ville finde ud af, hvem det er. Ud af de 25.000 tilskuere på stadion fandt de ham, siger Cappis begejstret.

Manden bag flag, Sebastian Strøm Karstensen, har tidligere fortalt til 3point.dk, hvordan han kom i kontakt med Jay Cappis.

- Da vi efter onsdagens kamp mod Salzburg gik en anelse slukørede forbi Hytten, fik jeg et opkald fra min fætter, hvilket ikke lige er hverdagskost. Han spurgte, om det ikke er mig med Cappis-flaget? Det må jeg jo erkende, at det er, hvortil han siger, at Jay Cappis har udsendt en efterlysning på Twitter og gerne vil i kontakt med vedkommende, som står bag flaget. Næste morgen må jeg således i gang med at oprette en Twitter-profil og får derefter givet mig til kende over for Jay.

Det viste sig, at Sebastian Strøm Karstensen i en årrække boede med sin familie i den samme lille by, som familien Cappis har hjemme.

- Jeg sagde: ”You’re kidding me? Hvor boede I?” Det var 2 miles (3,2 km, red.) fra, hvor jeg bor. Jeg kunne ikke tro det. De spurgte, om en bestemt svimmingpool stadig var der, og så kunne jeg fortælle, at ikke alene var den der; min søn er livredder der!

- Da jeg fortalte det til Christian, sagde han også: ”You’ve got to be kidding me”, siger Jay Cappis med et grin.

Selv om der er over 8.000 kilometer mellem Katy og Brøndby, er verden lille. Dog ikke så lille, at Jay Cappis uden videre kan se sin søn og sit hold spille derby mod FC København på søndag, hvor der i øvrigt er kickoff klokken 7 om morgenen i Texas.

- Det er lidt tidligere end normalt, men solen er da stået op, så I’m good. Jeg ved ikke helt endnu, hvordan jeg skal se den. Det arbejder jeg stadig på. Det er jo derby. Come on!