Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: SønderjyskE - Silkeborg IF

SønderjyskE kommer fra en imponerende pokalsejr, mens Silkeborg IF længe har vist gode kvaliteter i dansk fodbolds bedste række.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 20.00
Spillested: Sydbank Park, Haderslev
Dommer: Jens Maae
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #sjesif #sldk

Holdnyt:
SønderjyskE:
De har haft det svært i Superligaen, hvor man aktuelt er næstsidst og ligger på det, der er en nedrykningsplads. To hold forlader Superligaen til sommer, når der i foråret er spillet slutspil.

SønderjyskE er aktuelt fem point efter FC Nordsjælland, der er tredjesidst i dansk fodbolds bedste række, så det spidser til for klubben fra Haderslev, der blot har hentet ni point i de første 13 runder.

Man har med andre ord brug for nogle sejre, og SønderjyskE kan da om ikke andet glæde sig over, at holdet kommer til opgøret med et godt resultat i bagagen. Selv om det kun er blevet til et point i de sidste fire Superliga-kampe, vandt man onsdag aften i Århus i Sydbank Pokalen og er dermed videre i turneringen, som man vandt i 2020 og i sommer også var i finalen i.

Til opgøret mod Silkeborg er man formentlig fortsat uden Maxime Soulas, mens Patrick Banggaard er færdig for resten af 2021. Også Rasmus Vinderslev har været ukampdygtig, ligesom Faris Moumbagna har været det.

Silkeborg IF:
Midtjyderne har været en åbenbaring i Superligaen i denne sæson, og klubben ligger på femtepladsen inden 14. runde i dansk fodbolds bedste række. Kent Nielsens hold har vist kavaliteter både offensivt og defensivt.

De sidste par kampe er endt 1-1 - ude mod Viborg og hjemme mod OB senest - og efter begge kunne SIF med rette være skuffede over kun at spille uafgjort.

Det siger noget om den kvalitet, holdet har, og nu venter så et opgør mod SønderjyskE, hvor SIF faktisk kan leve fint med uafgjort, da man er 10 point foran Haderslev-klubben i tabellen.

Kent Nielsen har visse udfordringer i truppen, hvor reservekeeper Stan van Bladeren har været skadet, mens Oscar Hedvall er ved at være tilbage fra en korsbåndsskade.

I forsvaret sidder André Calisir i karantæne, mens hans konkurrent Joel Felix har været ude med en skade på det seneste. Ham skal SIF håbe på er tilbage i aktion. Milan Massop er ude, mens Gustav Dahl også måtte sidde ude senest. I hans sted gjorde Oliver Sonne det godt.

På midtbanen ventes Mads Kaalund fortsat at være ude, og så er der spørgsmål om Stefan Thordarson, der måtte udgå med en skade mod OB. I angrebet har Søren Tengstedt manglet på det seneste. Alexander Lind er færdig for efteråret.

Karantæne:
SønderjyskE: Ingen
Silkeborg IF: André Calisir

Bud på startopstillinger:
SønderjyskE (4-3-3): Thomas - Holm, Gartenmann, Tchamba, Dal Hende - Eskesen, Ekani, Albæk - Prosser, Taiwo, Simonsen

Silkeborg IF (4-3-2-1): Larsen - Carstensen, Salquist, Felix, Sonne - Thordarson, Brink, Gojani - Jørgensen, Vallys - Helenius

Profilen:
Julius Eskesen er en dygtig spiller, men han har på helt utrolig vis fortsat sit første Superliga-mål til gode. Offensivspilleren, 22 år, har nu spillet 86 gange i landets bedste række uden at lave et mål.

Vidste du, at..:
Siden SønderjyskE kom op i Superligaen i 2009, har klubben været en fast bestanddel af dansk fodbolds bedste række. Det er blevet til to 10.pladser, da der blot var 12 hold i rækken, så man har flirtet med nedrykning til tider. Men man har altid reddet sig. Og håbet er, at man igen i denne sæson kan finde vej over nedrykningsstregen. Det kan meget vel blive klubbens sværeste opgave til dato.

Dom:
Det tegner til at blive en tæt kamp. SønderjyskE kommer med selvtillid efter sejren i Århus, og spillerne ved, at det er et ufatteligt vigtigt opgør mod de velspillende midtjyder.

Silkeborg ved omvendt, at det er en god mulighed for at slå et større hul til den nedrykningsstreg, som man ganske givet fortsat frygter.

Da de to hold mødtes i Silkeborg, endte det 0-0 i en kamp, hvor der faktisk var gode muligheder for begge hold.

Vi regner med, at der denne gang kommer mål, selv om SønderjyskE blot har scoret otte gange i de første 13 runder. Men vi regner også med, at udeholdet udnytter formen og det faktum, at det i denne sæson har været et bedre hold end SønderjyskE.

2-1 til Silkeborg.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: