Video : Tipsbladet
1. division

Afviser at følge FC Helsingør til Farum

FC Helsingør kigger efter alternativt hjem i tilfælde af oprykning. Klubbens stadion lever ikke op til krav.

Holder FC Helsingør kursen i toppen af 1. division, spiller fodboldholdet fra sommer i Superligaen.

Men det er langtfra sikkert, at holdets hjemmekampe kan spilles på det nye stadions græstæppe.

Stadionet fra 2019 lever ikke op til kravene i Superligaen, og det fik mandag Helsingør-ejer Jordan Gardner til at sige til TV3 Sport, at klubben holder andre døre åbne i tilfælde af oprykning.

En af mulighederne er at spille på FC Nordsjællands hjemmebane, Right to Dream Park i Farum. Men i så fald følger hovedsponsoren i denne sæson, GardinXperten, ikke med. Det siger virksomhedens indehaver, Torben Markussen, til Ekstra Bladet.

- Jeg er gået ind i det her, fordi jeg kan lide fodbold, og fordi det er lokalt.

- Farum? Det ville jeg have det meget stramt med. Nej, selvfølgelig ville jeg ikke gå med i det og med mig mange flere, siger Markussen, der kalder situationen for "en ren farce".

Han foreslår, at problemet eksempelvis kan løses ved at opstille mobiltribuner.

Et af problemerne er nemlig, at det to år gamle stadion slet ikke har kapacitet nok.

På Helsingør Stadion er der plads til 4000 tilskuere, heraf 1000 siddepladser.

Et stadion opfylder kapacitetskravene ved enten af have 10.000 tilskuerpladser, hvoraf 3000 skal være individuelle siddepladser, eller have i alt 6000 pladser med 4000 siddende.

Har man kun plads til 6000 fans, skal stadion dog være "lukket", så fire tribuner hænger sammen med overdækning på alle fire. Det er ikke tilfældet i Helsingør.

Helsingørs amerikanske ejere har spurgt kommunen om hjælp, men har ifølge direktør Jim Kirks fået at vide, at der ikke er penge til projektet, som i forvejen har kostet over 80 millioner.

Direktøren siger dog til Ekstra Bladet, at klubben er i kontakt med Dansk Boldspil-Union (DBU), der hjælper med dialogen med kommunen.

Amerikanerne kan ikke selv betale for opgraderingerne, lyder det.

/ritzau/