Video : Tipsbladet
Superliga

Transfertjek: En ny jackpot som Kudus og Sulemana

SERIE: Det er ikke FC Nordsjællands sæson, men man har endnu et teenage-es i truppen, der kan sætte brand i transfermarkedet.

Der blev solgt spillere for et rekordbeløb i Superligaen i sommeren 2021.

Over en halv milliard kroner var der i alt i transfers for solgte spillere fra den bedste række, og nogle af de største navne som Kamaldeen Sulemana, Frank Onyeka og Jesper Lindstrøm gør allerede en god figur i deres nye klubber i Frankrig, England og Tyskland.

Men dermed er Superligaen ikke tømt for salgsemner.

FC Nordsjælland har haft en udfordrende sæson og står nok foran lidt større udskiftninger i truppen til januar og til sommer, end man er vant til.

Men selvom Mohamed Kudus og Kamaldeen Sulemana for længst er solgt, og talentsamlebåndet lige nu ser ud til at være gået i stå, er der stadig håb forude i Farum og Accra.

Her er en håndfuld spillere, der kan være aktuelle som spillersalg for FC Nordsjælland i de kommende transfervinduer.


Andreas Schjelderup
Norge
17 år
Offensiv midtbane/angriber
Prisniveau:
40-150 millioner kroner

Schjelderup har ramt muren i denne sæson sammen med holdkammeraterne, i hvert fald set i forhold til de tårnhøje forventninger, der forståeligt nok er kommet til den uhyggeligt lovende teenager.

Det er naturligvis svært at spå om fremtiden, men mon ikke 2022 byder på ny fremgang for den fodrappe nordmand, der i sine gode kampe tidligere på året ikke var til at fange.

Schjelderup er et stort navn i sin årgang, og her taler vi ikke i norsk og dansk fodbold men oppe på Champions League-klubniveau, så hvis hans udvikling igen tager fart, kan han blive ekstremt mange penge værd, også på grund af de priser, FCN tidligere har solgt for.

Det gør det bare 100 gange nemmere at sælge dyrt, og derfor er Schjelderup prissat så højt, også højere end hvad de rigere klubber Brøndby IF og AGF eksempelvis kan få for deres bedste spillere.

Som vi ofte er inde på på tipsbladet.dk, er priser på transfermarkedet ikke rimelige og retfærdige, og på den korte bane er det udelukkende FC København og FC Midtjylland, der kan sælge lige så dyrt som FCN.

Bedste salgsargument
Talentet og de værktøjer, Schjelderup allerede har udviklet, betyder, at en erhvervspraktikant på den lokale tankstation kunne sælge nordmanden for et tocifret millionbeløb på en eftermiddag.

Magnus Kofod Andersen
Danmark
22 år
Central midtbane
Prisniveau:
1-5 millioner kroner

Pilen peger mod en fri transfer til sommer, hvor aftalen udløber, men måske vælger FCN at tage mod pengene til januar, hvis tilbuddet kommer, og hvis FCN har en god afløser klar.

De fleste havde troet, at Kofod allerede ville blive solgt i sommer eller sidste år, men med kæmpesalgene af Kudus og Sulemana har FC Nordsjælland haft råd til at sige nej, også selvom det i sidste ende koster en del transfermillioner.

Bedste salgsargument
Velskolet og pålidelig pasningsspiller, der kunne tage et hop op i niveau i udlandet.

Mohamed Diomande
Elfenbenskysten
20 år
Central midtbane/kantspiller
Prisniveau:
10-50 millioner kroner

Diomande mangler at ramme det fantastiske niveau, han fandt i sine bedste kampe i 2020 før en alvorlig skade.

Det kan sagtens vende tilbage i foråret og gøre Diomande til et storsalg, men det er ikke nær så sikkert som med 17-årige Andreas Schjelderup.

Bedste salgsargument
FC Nordsjælland har sådan set god tid med en kontrakt, der løber til nytår mellem 2024 og 2025, så mon ikke man ender med at få gode penge på den lovende midtbanespiller.


Tochi Chukwuani
Danmark
18 år
Central midtbane
Prisniveau:
1-2 millioner kroner

Som flere af de andre unge FCN-spillere har 2021 ikke været lige så godt som det, man kunne have troet og håbet, og Chukwuani har faktisk ikke spillet en rolle på førsteholdet.

Kontrakten udløber til sommer, og mon ikke udviklingen vil have godt af en ny ramme.

Bedste salgsargument
Der er så meget talent, at teenageren skal have muligheden for at skabe sig en god karriere i en anden dansk klub.

Simon Adingra
Elfenbenskysten
19 år
Angriber/kantspiller
Prisniveau:
5-15 millioner kroner

Træfsikkerheden er der ikke endnu, men man kan godt se for sig, at Adingra udvikler sig til en fin Superliga-forward.

Adingra har spillet til venstre og som spydspids, og når Andreas Schjelderup finder niveauet inde centralt og FCN måske betaler nogle millioner for en driftsikker angriber, kan det også løfte den unge ivorianer.

Bedste salgsargument
Talentfabrikkens succes med store spillersalg kan også hjælpe en spiller som Adingra på vej, selv hvis han ikke helt udvikler sig til en topspiller i FC Nordsjælland.