Video : Tipsbladet
Premier League

Slemt skuffet Chelsea-stjerne: Det var svært

Ben Chilwell indledte sæsonen som bænkevarmer, og Chelsea-stjernen har nu afsløret, at den skuffende EM-slutrunde spillede en stor rolle i hans forsinkede sæsonstart.

Chelsea betalte 435 millioner kroner for Ben Chilwell sidste år, men alligevel måtte venstrebacken vente til syvende spillerunde i denne Premier League-sæson, før Thomas Tuchel valgte at give ham spilletid i ligaen. 

Chilwell, der siden ottende spillerunde har spillet samtlige minutter i ligaen, kom efterfølgende på tavlen i tre kampe i træk, da Tuchel gav ham chancen. Og i et interview med BBC har Chilwell nu forklaret, hvorfor han fik en forsinket start på sæsonen. 

Det går op og ned
Ifølge Chilwell havde han således svært ved at komme sig over skuffelsen fra sommerens EM-slutrunde, hvor han ikke fik ét eneste minut på banen. 

- Det var svært. Jeg er blevet spurgt meget til det, siden jeg begyndte at spille igen, og mit svar er en kliché, men: Sådan er fodbold. Den slags kommer til at ske for de fleste fodboldspillere i løbet af en professionel karriere. Man har op- og nedture, lyder det således fra Chilwell i interviewet.

- Sådan som jeg har set på det, er at jeg var skuffet over ikke at spille i så stor en turnering i England. Det ville være løgn, hvis jeg sagde, at jeg ikke var skuffet.  

Tog snak med Tuchel
En snak med Thomas Tuchel hjalp dog Chilwell med at komme tilbage på sporet.

- Jeg tror ikke rigtig, at det var mental træthed. Jeg tror snarere, at det handlede om, at jeg var så ivrig efter at vende tilbage og spille fodbold, at det måske virkede til, at jeg var for over-ivrig.

- Træneren og jeg havde en meget ærlig samtale, hvor han sagde til mig: 'Hør her, det virker til, at du rent mentalt presser den lidt for meget til træning, fordu du gerne vil tilbage på holdet. Vi elsker dig her, og vi er klar over dine kvaliteter. Bare slap lidt af. Du skal nok komme tilbage på holdet.' Det var glimrende for mig at høre. 

- Derefter handlede det bare om at være tålmodig og sikre mig, at jeg var klar, så jeg kunne gøre mit bedste, når jeg blev udtaget igen. 

Ben Chilwell er noteret for 52 kampe for Chelsea siden skiftet fra Leicester.