Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: SønderjyskE skal undgå sidstepladsen

Viborg imponerede igen senest mod OB, mens SønderjyskE led et nyt nederlag. Oprykkeren er storfavorit til at tage alle tre point.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Energi Viborg Arena
Dommer: Anders Poulsen
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #vffsje #sldk

Holdnyt:
Viborg FF:
Oprykkerklubben har været en af sæsonens positive overraskelser, og i seneste runde viste holdet atter sine kvaliteter ved at vinde 3-2 ude over OB. 

Dermed udbygger klubben også det efterhånden store forspring ned til nedrykningsstregen, som alt andet end lige må være målet for Viborg i denne sæson: at etablere sig i Superligaen. 

Det er man ikke mindst i gang med takket være en skarp offensiv, som kommer frem til masser af chancer hver eneste kamp. Således har man også scoret hele 25 gange i de første 16 runder. Det er fjerdebedst i hele ligaen. 

Det kan de ikke mindst takke topscorer Sebastian Grønning for. Bomberen har efterhånden fået ladt kanonen, og han er nu oppe på seks sæsontræffere efter to mål senest mod OB. 

Til kampen mod SønderjyskE må Viborg undvære midtbaneduoen Jeppe Grønning og Jakob Bonde, der begge er i karantæne. Derudover er Daniel Anyembe fortsat også ukampdygtig. 

Til gengæld kan Lars Friis glæde sig over, at midtstopperne Lars Kramer og Mads Lauritsen begge er klar efter karantæne. 

SønderjyskE:
Havde SønderjyskE håbet på, at fyringen af Michael Boris ville give en positiv effekt på resultatsiden, så er de blevet skuffet. For klubben har tabt begge kampe siden tyskeren blev sendt hjem, og senest tabte man også fortjent med 3-1 til AaB.

Det nederlag betød, at klubben nu har fået sin dårligste sæsonstart i Superligaen i 20 år med sine blot foreløbige ni point. Derudover er klubbens ti scorede mål det dårligste i klubbens historie nogensinde efter 16 spillerunder.

Det er dermed særligt i offensiven, at skoen trykker, og her skal man virkelig kigge sig om efter forstærkninger til januar. En, som dog efterladte et fint aftryk mod AaB, var Faris Moumbagna, der med sin store speed fremtvang et straffespark, som Emil Holm scorede på.

SønderjyskE må fortsat klare sig uden Patrick Banggaard, der fortsat er skadet, og derudover har Emil Holm også karantæne til kampen. Rasmus Vinderslev er tilbage i truppen.

Derudover er målmandskampen åben i SønderjyskE, men Lawrence Thomas vogtede buret mod AaB, og mon ikke også australieren napper pladsen foran Nicolaj Flø til denne kamp.

Karantæne:
Viborg FF: Jeppe Grønning, Jakob Bonde
SønderjysKe: Emil Holm

Bud på startopstillinger:
Viborg FF (4-3-3): Andersen - Putros, Lauritsen, Kramer, Sørensen - Leemans, Lonwijk, Berger - Bech, Grønning, Bakiz

SønderjyskE (4-3-3): Thomas - Gartenmann, Tchamba, Reese, Dal Hende - Albæk, Mpindi, Eskesen - Hassan, Taiwo, Simonsen

Profilen:
Sebastian Grønning kæmpede med at slå til i Superligaen, både i sin tid i AaB, i Hobro IK og i begyndelsen af denne sæson i Viborg. Nu har han scoret seks mål i ti kampe og ligner en mand, der har tænkt sig at fortsætte den fornemme målform fra 1. division.

Vidste du, at..:
Viborg har ikke besejret SønderjyskE siden august 2013. Dengang scorede Thomas Dalgaard hattrick i en kamp, hvor den nuværende VFF-anfører, Jeppe Grønning, kom på banen til de sidste fem minutter.

Dom:
Viborg er fint kørende og har generelt præsteret stabilt i sæsonen, mens SønderjyskE befinder sig midt i en dyb krise og nærmest ikke kunne vinde en kamp, om så det gjaldt grænselandets fortsatte tilknytning til Danmark.

Derfor tror vi på Viborg-sejr. 2-0.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: