Video : Tipsbladet
Superliga

FCN kan tangere negativ rekord i Odense

Senest skuffede OB, og top seks er nu langt væk. Fynboerne jagter en god afslutning på efteråret.

Kampfakta
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Nature Energi Park, Odense
Dommer: Aydin Uslu
På TV: Eurosport 2
Hashtag: #obfcn #sldk

Holdnyt
OB
Fynboerne har haft et dårligt efterår, og senest endte det med et nederlag på 2-3 hjemme mod Viborg FF. Dermed er OB ude af kampen om top seks.

Klubben fra Odense har blot hentet 16 point i de første 16 runder af Superligaen, og i det hele taget har der ikke været meget top seks over OB's spil. Hverken offensivt eller defensivt.

Andreas Alm er til opgøret mod FCN, der også er på 16 point, og opgøret handler om, hvem der skal overvintre som nummer 10 i Superligaen.

Til opgøret er cheftræneren uden Ryan Johnson Laursen, Mikkel Hyllegaard og Jeppe Tverskov.

FC Nordsjælland
De er uden sejr i de seneste 10 Superliga-kampe, men FC Nordsjælland kan dog glæde sig over, at man i de mindste har stoppet blødningen. De sidste par kampe er endt uafgjort, og kan man vinde søndag i Odense, vil man gå på ferie med en okay fornemmelse, da man i det mindste kan se tilbage på en god afslutning på efteråret.

Flemming Pedersens tropper spillede senest 1-1 mod Silkeborg i et opgør, der vitterligt kunne være endt med sejren til begge mandskaber. FCN har ikke holdt nullet siden 1-0 sejren over Brøndby i august, og kan man få styr på defensiven, kan det måske være med til at sikre en sejr i Odense.

FCN kan glæde sig over, at Kian Hansen er tilbage i fuld vigør, men Mohamed Diomande er fortsat fraværende.

Karantæne
OB: Ingen
FC Nordsjælland: Ingen

Bud på startopstillinger:
OB (4-2-3-1): Bernat - Mickelson, Andersen, Larsen, Skjelvik - Thrandarson, Thomasen - Sabbi, Frøkjær-Jensen, Jebali - Fenger

FC Nordsjælland (3-5-2): Ogura - Døhr Thychosen, Jensen-Abbew, Nagalo - Villadsen, Christensen, Francis, Kofod, Frese - Antman, Adingra

Profilen:
Jacob Steen Christensen er en af dem, der har fået chancen fra start, nu FCN har haft problemer med at skabe resultater. Han er en mere defensiv midtbanespiller, som længe har ledt efter det store gennembrud i Superligaen. Hold øje med ham mod OB.

Vidste du, at…:
Hvis FC Nordsjælland ikke vinder i Odense, vil klubben tangere sin længste periode i Superliga-regi uden sejr. Den er på 11 og stammer fra 2004, hvor man i efteråret indledte med at tabe 0-4 til OB.

Dom:
Det er svært at tro på, at de to hold kan nå op og kæmpe om top seks - det vil kræve, at der bliver sat en stime i gang, som altså tages med ind i foråret.

På papiret virker det helt åbent, og begge mandskaber har haft problemer i dette efterår.

Vi tror dog på, at OB slutter bedst af og udnytter hjemmebanefordelen til at tage en smal sejr på 2-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: