Video : Tipsbladet
Superliga

FCM skal stoppe SL-blødningen mod bundholdet

Ligaen tophold mod ligaens bundhold. Der venter Vejle en svær opgave i årets sidste Superliga-kamp.

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 19.00
Spillested: Vejle Stadion, Vejle
Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #vbfcm #sldk

Holdnyt:
Vejle Boldklub:
VB har ligget allersidst i Superligaen siden første spillerunde, og det ændrede 4-1-nederlaget til Randers FC i seneste runde ikke på. Vejle var ellers begyndt at vise tegn på liv med to sejre i de tre foregående kampe, men mod Randers var det tilbage til udgangspunktet: nederlag.

Sammen med SønderjyskE ligger Vejle isoleret under nedrykningsstregen. Der er aktuelt otte point op til FC Nordsjælland, hvilket i sig selv ikke er uoverkommeligt, men når man kun har fået netop otte point i 16 kampe hidtil, er der langt op.

I seneste runde var VB i bekneb i forsvaret, hvor både Denis Kolinger og Manjrekar James havde karantæne. De er dog tilbage nu og går formentlig direkte ind på holdet. Til gengæld er offensivprofilen Allan Sousa i karantæne.

Den irakiske landsholdsspiller Ali Adnan fik debut for Vejle i seneste runde, men er i ugen op til FCM-kampen blevet alvorligt skadet. Både Viljormur Davidsen og Lundrim Hetemi er tilbage efter skader.

FC Midtjylland:
Det er sjældent, FC Midtjylland taber to kampe på stribe, men det er ikke desto mindre facit for holdets to seneste Superliga-opgør. Til gengæld kommer vicemestrene direkte fra en meriterende sejr over SC Braga i Europa League torsdag aften.

FCM har til trods for nederlagene stadig et forspring i toppen af Superligaen; der er dog blot et point ned til FC København, der vandt over AaB søndag. En sejr over VB vil selvsagt øge midtjydernes forspring til fire point. 

Cheftræner Bo Henriksen kan næsten vælge frit på alle hylder. Dog sidder Daniel Høegh fortsat ude med en skade, mens Junior Brumado har karantæne. Spørgsmålet er så, om det giver plads til rekordindkøbet Marrony i angrebet. Han skulle være i fuldt vigør.

Karantæne:
Vejle Boldklub: Allan Sousa
FC Midtjylland: Junior Brumado

Bud på startopstillinger:
Vejle Boldklub (3-5-2): Grytebust – James, Kolinger, Opoku – Mølgaard, Schoop, Mucolli, Ezatolahi, Engel – Ponce, Djordjevic

FC Midtjylland (3-4-3): Lössl – Dalsgaard, Sviatchenko, Juninho – Andersson, Onyedika, Evander, Paulinho – Isaksen, Marrony, Sisto

Profilen:
Det tyder på, at Jonas Lössl har tilbageerobret pladsen i målet, som Elias Olafsson havde i en periode, eftersom Lössl spillede de to seneste kampe mod Braga og Brøndby IF. Vinterpausen venter dog lige forude og formentlig en nulstilling af kampen om pladsen.

Vidste du, at..:
Vejle har aldrig vundet over FC Midtjylland. Siden det første forsøg for lidt over 20 år siden har klubberne mødt hinanden 15 gange, og VB fået fire uafgjorte og ellers lutter nederlag ud af det. De seneste fire opgør er endt 4-1, 5-0, 2-0 og 5-0.

Dom:
Det er svært at se en Vejle-sejr for sig. Holdet har sammen med SønderjyskE været de to klart dårligste i Superligaen i denne sæson, og selv om FC Midtjylland måske ikke har været usårlig, har niveauforskellen været til at få øje på.

Det bliver den igen mandag aften. Gæsterne vinder 3-0.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: