Video : Tipsbladet
Superliga

Landstræner om Roony: FCK frigiver ikke spillere

Den svenske landstræner Janne Andersson synes om det, han ser fra 16-årige Roony Bardghji, men der er ingen landsholdsudtagelse lige om hjørnet.

I sin bare anden kamp for FC København kom 16-årige Roony Bardghji på tavlen for klubben, og dermed lukkede han godt ned for 2021, der altså bød på et par førsteholdskampe.

Offensivspilleren er ikke overraskende interessant for mange, og der er udenlandske klubber, der følger med.

Også A-landstræner i Sverige Janne Andersson er begyndt at fælge den 16-årige FCK'er tæt, efter han har vist kvalitet på førsteholdet i FC København, men selv om der er en ligalandsholdstur i januar, hvor det kunne være en mulighed at se nærmere an på Roony Bardghji, kommer det ikke til at ske.

Det fastslår landstræneren.

- Han kommer ikke til at være med, da FC København ikke frigiver nogle spillere. Men han havde nok heller ikke været med under alle omstændigheder. Man ksal tage tingene i rette orden, siger landstræneren i podcasten Tutto Balutto.

Han forklarer videre:

- Han skal etablere sig på det her niveau først, og så tager vi den derfra. Men det, som er sket, er fantastisk interessant. Vi følger ham, og det bliver spændende fremover.

Roony Bardghji kom til FCK for halvandet år siden og skrev under på sin første kontrakt, da han fyldte 15 år for et år siden. Han fik sin førsteholdsdebut mod AGF hjemme, hvor han startede inde. Det skete kort efter sin 16 års fødselsdag, og siden var der altså genvalg ude mod AaB søndag. Hvor han scorede målet til 2-1 i sejren på 3-1.

Det er onsdag, at Janne Andersson udtager sit ligalandshold, hvor det primært er spillere fra de nordiske lande, der er med.