Video : Tipsbladet
Bundesliga

Dansk landsholdsspiller: Det er alt i fodbold

Jacob Bruun Larsen åbner op om, at han jævnligt snakker med psykologer.

Det er ikke kun på træningsbanen, at Jacob Bruun Larsen til daglig prøver at blive en bedre fodboldspiller. Det gør han også uden for banen.

Her snakker den danske landsholdsspiller nemlig jævnligt med sportspsykologerne i sin tyske klub, TSG Hoffenheim. Det forklarer 23-årige Jacob Bruun Larsen ifølge klubbens hjemmeside til klubmagasinet SPIELFELD.

- Det er interessant på alle niveauer, ikke kun som fodboldspiller. Det specielle i sport er, at du skal præstere på den store scene, så du har brug for en vis klarhed i dit hoved: At bevare fatningen og opnå den bedst mulige præstation. Derudover er emnet sociale medier blevet tilføjet de seneste år. Der er endnu mere diskussion og evaluering end tidligere, hvor man måske ikke læste avisen dagen efter kampen. Denne udvikling kan have en enorm mental indflydelse på spillere, især hvis de stadig er meget unge. Men det er kun en lille del af helheden, udsving i præstationer eller problemer med træneren kan også være stressende.

- Mentalitet er alt i fodbold. Jeg er nødt til at sige det så tydeligt, siger Jacob Bruun Larsen ifølge Hoffenheims hjemmeside.

Kantspilleren, der kom til Hoffenheim for små to år siden, har også selv kunnet mærke på egen krop, hvor meget samtaler med sportspsykologer betyder.

- Jeg ved det fra mig selv, for før jeg talte med idrætspsykologerne med jævne mellemrum, tænkte jeg alt for meget over mig selv. Om presset, konkurrencen, at spille foran fans - der er mange ting, der påvirker præstationen, og det er ekstremt vigtigt at have tro på sig selv. Hvis hovedet ikke spiller med, er benene magtesløse, siger han.

Jacob Bruun Larsen sidder i øjeblikket ude med en skade, ligesom landsmanden og holdkammeraten Robert Skov også gør. Han har ellers scoret fire mål på 12 kampe i denne sæson.